The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Welk geluidsniveau heeft je wasmachine nodig?

Zet jij je wasmachine in of vlak bij je woon- of slaapkamer, neem dan een extra stille of stille wasmachine. Deze wasmachine maakt relatief weinig geluid tijdens het centrifugeren. Zo kijk je rustig tv en zet je de wasautomaat ook aan als je slaapt. Je hoort hier welke geluidsniveaus er zijn en hoe je een extra stille of stille wasmachine kiest.

Hoe luid is een wasmachine?

Bij het kopen van een wasmachine heb je keuze uit de volgende geluidsniveaus:

  • Extra stil (71 decibel of minder)
  • Stil (72 of 73 decibel)
  • Normaal (74 tot en met 77 decibel)
  • Luid (78 decibel of meer)

Kies een extra stille of stille wasmachine als je deze in of vlak bij je woon- of slaapkamer zet. Je vindt het geluidsniveau op het energielabel. Kijk altijd naar het maximale geluidsniveau tijdens het centrifugeren. Onthoud dat elke 3 decibel meer een verdubbeling van het geluid is.

Extra stil

Extra stille wasmachine

Slaap, werk of studeer je in dezelfde ruimte als je wasmachine? Of heb je kinderen die van elk geluidje wakker worden? Neem dan een extra stille wasmachine. Deze heeft een geluidsniveau van maximaal 71 decibel tijdens het centrifugeren. Door het lage geluidsniveau en de koolborstelloze motor heb je weinig last van lawaai. Zo doe je de was op elk gewenst moment en slaap je rustig door.

Stil

Stille wasmachine

Zet jij je wasmachine in je open keuken of naast je slaapkamer, neem dan een stille wasmachine. Deze heeft een geluidsniveau van 72 of 73 decibel. Je hoort het centrifugeren meer dan bij een extra stille wasmachine. Toch doe je de was nog steeds als je thuis bent én als je slaapt.

Normaal

Wasmachine met normaal geluidsniveau

Bij een geluidsniveau tussen de 74 en 77 decibel spreken we van een normaal geluid. Je hoort de wasmachine duidelijk, waardoor het aan te raden is om de wasmachine uit de buurt van je woon- en slaapkamer te zetten. In een gesloten keuken of op zolder heb je er het minst last van. Houd er wel rekening mee dat een wasmachine van 77 decibel dubbel zo luid is als een wasmachine van 74 decibel.

Luid

Luide wasmachine

Een wasmachine met een geluidsniveau van 78 decibel of meer noemen we luid. Deze wasautomaat is geschikt wanneer je deze ver genoeg uit de buurt van je woon- en slaapkamer zet. Bijvoorbeeld op zolder, in de kelder of schuur. Of wanneer je de was doet wanneer je niet thuis bent. De wasmachine maakt dan nog steeds lawaai, maar je hebt er minder last van.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen