The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe installeer je een Eufy IP-camera?

Met de volledig draadloze Eufycam bewaak je jouw huis of tuin. De installatie gaat via de app. In dit artikel leg ik je uit hoe jij jouw Eufycam installeert in 6 stappen.

Installeer je Eufycam

  • Sluit het hoofdstation aan
  • Installeer de Eufy app
  • Installeer het basisstation
  • Voeg camera's toe
  • Kies de opnamemodus
  • Stel bewegingsdetectie in

Stap 1: sluit het basisstation aan

Basisstation aansluiten

Sluit het basisstation van de Eufycam allereerst aan op de modem van je provider. Dat doe je door de netwerkkabel te verbinden met de gele aansluiting op je modem. Sluit het hoofdstation vervolgens aan op de stroom. Het lampje aan de voorkant van het basisstation gaat nu knipperen. Zodra deze wit brandt, ga je verder met de installatie.

Stap 2: installeer de app

App installeren

Terwijl het basisstation opstart, installeer je de app van Eufy. Je vindt deze in de app store van je smartphone of tablet. Na installatie maak je een account aan. Hierna log je in en kun je beginnen met de installatie.

Stap 3: stel het basisstation in

Basisstation instellen

Druk in de app van Eufy op 'Add Device'. Kies vervolgens de bovenste optie, HomeBase, om het basisstation toe te voegen. Is je hoofdstation al volledig opgestart? Dan druk je de 'sync' knop 2 seconden in. Het basisstation laat je in het Engels weten dat deze klaar is voor installatie. Druk op 'Next' en de app maakt contact met je HomeBase. Dat kan enkele minuten duren. Tot slot geef je jouw hoofdstation een herkenbare naam.

Stap 4: voeg een camera toe

Camera toevoegen

Nadat het hoofdstation geïnstalleerd is, druk je op de knop "Keep adding devices". Kies vervolgens voor 'Eufycam' om de camera toe te voegen. Druk vervolgens op de 'sync'-knop bovenop de camera tot je een piep hoort. De app maakt nu verbinding met je camera. Dit kan even duren. Is de camera eenmaal gevonden? Geef deze dan een naam: bijvoorbeeld 'achtertuin'. Herhaal deze stappen om extra camera's toe te voegen.

Stap 5: kies de juiste opnamemodus

Opnamemodus kiezen

De app geeft je nu 2 opties voor de cameramodus. Je kiest voor 'Optimal Battery Life' als je wilt dat de batterij langer meegaat. De camera neemt hierdoor minder lang op. Zo gaat de ingebouwde batterij een jaar mee. Wil je niets missen? Kies dan voor 'Optimal Surveillance'. In deze modus neemt de camera tot 1 minuut op. Zo weet je zeker dat je niets mist.

Stap 6: stel bewegingsdetectie in

Bewegingsdetectie instellen

De Eufycam neemt alleen op als er beweging is gedetecteerd. De standaardinstelling kan ervoor zorgen dat je camera te veel of juist te weinig opnames maakt. Je wijzigt de bewegingsdetectie door op het tandwieltje naast je camera te drukken. Ga vervolgens naar 'Motion Detection'. Onder 'Set motion sensitivity level' kies je heel precies de juiste instelling. Het kan zijn dat je een paar pogingen nodig hebt voor de ideale instelling. Je doet dit per camera, zodat al je beelden worden opgenomen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.593 beoordelingen