The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Hoe kies je de opslagcapaciteit voor jouw iPhone?

Als je een nieuwe iPhone uitzoekt, kies je ook de opslagcapaciteit. 128 GB is de nieuwe standaard geworden, maar er zijn zelfs toestellen met 512 GB. Zo'n hoge opslagcapaciteit is lang niet voor iedereen belangrijk. Daarnaast hangt aan een iPhone met hoge opslag een duurder prijskaartje. Wij helpen je graag bij jouw keuze voor de opslagcapaciteit die bij jou past.

Opslagcapaciteit iPhone kiezen

Je hebt eindelijk jouw perfecte iPhone gevonden. Maar hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig? Je vindt hier in het kort een uitleg over de verschillende opslagcapaciteiten:

  • 32 GB: weinig lokale opslagruimte
  • 64 GB: genoeg voor basisgebruik
  • 128 GB: genoeg voor de gemiddelde gebruiker
  • 256 GB: foto's, video's, series en muziek offline opslaan
  • 512 GB: maak je nooit zorgen over opslagruimte

Ook je besturingssteem neemt opslag in

Een opslagruimte van bijvoorbeeld 256GB geeft je nooit écht 256 GB aan opslagruimte. Het besturingssysteem op je toestel en standaard apps gebruiken namelijk ook al wat opslagcapaciteit. Bereken je van tevoren hoeveel opslag je nodig hebt voor je toestel? Tel daar dan ongeveer 20 procent bij op. Dan weet je zeker dat je goed zit. Het is goed om daar van tevoren goed over na te denken. Het is namelijk niet mogelijk om iPhone opslag later uit te breiden. Je maakt natuurlijk wel gebruik van clouddiensten om al jouw bestanden op te slaan.

32 GB: weinig lokale opslagruimte

iPhone opslag 32 GB

Wil jij niet per se de nieuwste iPhone? Dan kun je 32 GB overwegen. 32 GB is genoeg als je een aantal vaste apps gebruikt zoals Instagram, FaceBook en Whatsapp. Download je graag veel nieuwe apps om uit te proberen? Dan is 32 GB te weinig. Verder heb je een abonnement op een streamingdienst als Spotify nodig omdat je lokaal weinig ruimte hebt om muziek op te slaan. Daarnaast vind je het geen probleem om regelmatig heel je iPhone op te schonen.

64 GB: genoeg voor basisgebruik

iPhone opslag 64 GB

Met 64GB heb je genoeg opslag voor basisgebruik. Naast bellen en whatsappen heb je ook een aantal social media apps op je iPhone staan. 64GB is daarnaast genoeg om games te spelen. Je maakt gebruik van streamingdiensten zoals Netflix en Spotify en je neemt geen 4K video's op. Onnodige apps ruim je snel weer op en foto's sla je op in je iCloud fotobibliotheek. Had je op je vorige toestel aan 64GB maar net genoeg? Dan wordt het bij je nieuwe toestel krap, omdat apps steeds groter worden.

128 GB: genoeg voor de gemiddelde gebruiker

iPhone opslag 128 GB

Een iPhone met 128GB opslagcapaciteit is geschikt voor de gemiddelde gebruiker. Bij de nieuwe iPhone 12 toestellen is dit de minimale opslagcapaciteit. Maak je graag foto's? Met 128GB heb je ruimte om wat foto's, muziek en video's lokaal op te slaan. Je hoeft dus niet enkel gebruik te maken van iCloud opslag. Voor onderweg een film downloaden? Dat kan. Verwijder 'm vervolgens wel van je toestel zodat je weer een nieuwe kunt downloaden.

256 GB: foto's, video's, series en muziek offline opslaan

iPhone opslag 256 GB

Je downloadt de nieuwste apps en games zonder dat je je zorgen hoeft te maken of er nog wel ruimte is. Je hebt voldoende opslagruimte om foto's, video's en muziek op te slaan. Je hoeft dus niet per se gebruik te maken van cloud opslag. Daarnaast maak je graag foto's, bijvoorbeeld in portretmodus, en maak je 4K video's. Verder download je gerust een paar afleveringen van je serie voor in het vliegtuig. Een fanatiek opruimer ben je niet. Misschien eens per jaar eens kijken of je nog wat onnodige apps op je toestel hebt staan.

512 GB: maak je nooit zorgen over opslagruimte

iPhone opslag 512 GB

Wil je 512 GB opslag? Dan kom je automatisch bij iPhone 11 Pro (Max) en iPhone 12 Pro (Max) uit. Jij doet echt alles op je toestel, zowel zakelijk als privé. Opruimen komt niet voor in jouw woordenboek en je probeert steeds de nieuwste apps uit. Je slaat veel lokaal op en je maakt geen gebruik van clouddiensten voor opslag. Ook wil je regelmatig offline bij al je media kunnen, bijvoorbeeld tijdens het reizen. Een film downloaden voor in het vliegtuig? Jij downloadt liever meerdere opties. Kortom: over opslag wil jij je nooit zorgen maken.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.132 beoordelingen