The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe kies je het juiste formaat voor jouw iPhone?

Je bent bezig met jouw zoektocht naar een nieuwe iPhone en je weet het al bijna zeker: het wordt Apple iPhone Xs. En tóch slaat de twijfel opnieuw toe, maar dit keer over het formaat. Ga je voor de Apple iPhone Xs of past de Apple iPhone Xs Max beter bij je? In dit artikel lees je waar je op moet letten als je twijfelt tussen de reguliere versie en een Plus of Max versie.

iPhone formaat kiezen

Wij helpen je het juiste formaat te kiezen door de volgende dingen door te nemen:

  • Het verschil tussen reguliere en Plus en Max versies
  • iPhone 11 en iPhone Xr hebben een tussenmaat
  • Het verschil tussen formaat en schermgrootte
  • Een klein scherm met één hand bedienen

Het verschil tussen reguliere en Plus en Max versies

iPhone Xs en iPhone Xs Max

Veel Apple toestellen hebben een grotere variant. Zo heeft bijvoorbeeld Apple iPhone 8 ook een 'Plus' variant en Apple iPhone Xs een 'Max' versie. Het verschil tussen deze 2 varianten is voornamelijk het schermformaat. Daarnaast kunnen Plus en Max modellen meer ram geheugen en/of een grotere accu hebben.

Tussenmaatje: iPhone 11 en iPhone Xr

iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max)

iPhone Xr en iPhone 11 zitten qua formaat tussen hun generatiegenoten in. Daardoor hebben ze een fijne tussenmaat als je de reguliere versie te klein vindt en de Max versie te groot is. Apple iPhone 11 is nét wat groter dan iPhone 11 Pro en wat kleiner dan iPhone 11 Pro Max. iPhone Xr zit qua formaat tussen de kleinere iPhone Xs en de grotere Xs Max in.

Formaat of schermgrootte

Scherm met randen formaat

Het formaat en de schermgrootte van het toestel zijn 2 verschillende maten. Zo vind je om Apple iPhone 8 randen om het scherm heen die het toestel groter maken. Die randen vind je ook terug bij Apple iPhone 8 Plus, waardoor het toestel nóg groter uitvalt. De nieuwste iPhone modellen hebben deze randen niet meer, zoals Apple iPhone Xs: daar is het verschil tussen het formaat van het toestel en de schermgrootte kleiner.

Met één hand bedienen: een klein scherm

iPhone in 1 hand

Even snel een berichtje naar je vrienden sturen met één hand terwijl je in de andere hand je winkelmandje vast hebt is efficiënt multitasken. Maar dat gaat toch écht niet zo makkelijk als je toestel te groot is om het hele scherm met je duim te bedienen. Bedenk bij jouw keuze voor Apple iPhone daarom altijd of je jouw toestel vaak met één of met 2 handen bedient. Typ je graag met 2 handen of heb je grotere handen dan gemiddeld? Dan kun je waarschijnlijk gemakkelijker uit de voeten met een Plus of Max model.

Films bekijken en games spelen: een groot scherm

Gamen en films kijken op iPhone

Speel jij in de wachtkamer van de tandarts mobiele games of houd je regelmatig Netflix marathons op jouw iPhone? Dan is niets fijner dan je mee te laten slepen door zo veel mogelijk details. Hoe groter het scherm, hoe levendiger jouw favoriete karakters naar voren komen.

In je broekzak meenemen: een klein scherm

iPhone in broekzak

Voor veel vrouwen is de hoop om hun iPhone veilig in hun broekzak mee te nemen al verloren; de toestellen zijn te groot (of de broekzakken te klein). Maar als je broekzakken tóch diep genoeg zijn, is het wel fijn als je toestel erin past. En die kans is het grootst als je een zo klein mogelijke iPhone koopt.

Conclusie

iPhone Xs Max en iPhone Xs

Overweeg een Plus of Max variant als jij...

  • ... jouw toestel met 2 handen bedient.
  • ... je graag laat meeslepen in games, films en series.
  • ... Apple iPhone niet in je broekzak meeneemt.

Overweeg een reguliere variant als jij...

  • ... het belangrijk vindt dat je jouw toestel in één hand kan bedienen.
  • ... Apple iPhone graag ik je broekzak draagt.
  • ... zo min mogelijk wil besteden. Want reguliere varianten zijn goedkoper dan Max- en Plus varianten.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.159 beoordelingen