The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Hoe maak je de lightning poort van je iPhone schoon?

De lightning poort van Apple iPhone maak ik schoon met een satéprikker of tandenstoker. Het is belangrijk om dit regelmatig te doen. Als de lightning poort van Apple iPhone verstopt raakt, kan dat namelijk problemen opleveren met opladen. In dit artikel vertel ik hoe ik de poort van mijn iPhone schoonmaak en wat ik daarvoor nodig heb.

Aan de slag met iPhone schoonmaken

Apple iPhone lightning poort schoonmaken

Stof kruipt in de kleinste hoekjes, dus ook in de lightning poort van je Apple iPhone. Hier lees je meer over het schoonmaken van die poort.

  • Wat je nodig hebt
  • Hoe je de poort schoonmaakt
  • Hoe je problemen herkent met laden door vuil
  • Hoe de viezigheid daar komt

Wat heb ik nodig?

Schoonmaken benodigdheden

Om stof en vuil uit de poort te verwijderen, gebruik ik een houten of plastic tandenstoker of een satéprikker. Daarnaast zorg ik dat ik genoeg licht heb om in de poort te kunnen kijken en leg ik daarom een (zak)lamp binnen handbereik.

Let op: ik gebruik geen metalen voorwerpen om de lightning poort schoon te maken. Met hulpmiddelen als paperclips en naalden kan ik de poort namelijk onherstelbaar beschadigen.

Hoe maak ik de poort schoon?

Poort schoonmaken

Om de poort schoon te maken, volg ik 3 stappen.

  1. Ik zorg dat ik goed in de lightning poort van mijn iPhone kan kijken. Zo houd ik mijn iPhone in het licht of gebruik ik een (zak)lamp om bij te schijnen.
  2. Nu duw ik de satéprikker of tandenstoker zachtjes in de poort en schraap alle viezigheid naar buiten. Hierbij zie ik pluisjes en stofdeeltjes tevoorschijn komen.
  3. Ik kan ook blazen of perslucht gebruiken om het laatste beetje vuil eruit te krijgen tot de poort helemaal leeg is.

Hoe herken ik problemen met laden door vuil?

Problemen met opladen

Vuil en stof in de lightning poort van mijn iPhone kan ervoor zorgen dat ik problemen krijg met opladen. Hierdoor is het mogelijk dat de lader soms niet werkt of alleen werkt als ik het stekkertje heen en weer beweeg.

Hoe komt die viezigheid daar?

Hoe komt het?

Wanneer ik Apple iPhone regelmatig in mijn broekzak stop, verzamelen zich allemaal pluisjes en stukjes stof uit mijn broekzak in de poort. Neem ik mijn iPhone dagelijks mee in mijn tas? Dan gebeurt daar precies hetzelfde. Zo hopen kruimeltjes, stof en pluisjes zich op. Door daarna het stekkertje van mijn oplader in de poort te steken, duw ik het stof verder aan en ontstaat er een verstopping.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.023 beoordelingen