The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Hoe onderhoud je je Siemens wasmachine?

Om een storing te voorkomen, maak je je Siemens wasmachine regelmatig schoon. Een schone wasmachine zorgt ervoor dat deze goed werkt en dat je was na elke wasbeurt fris ruikt. Je leest hier hoe jij je Siemens wasmachine onderhoudt. Bijvoorbeeld door de trommel op een hoge temperatuur te reinigen en de wasmiddellade schoon te maken.

Siemens wasmachine onderhoud

Siemens wasmachine open

Maak je Siemens wasmachine regelmatig schoon. Je doet dit als volgt:

  1. Reinig een lege trommel op 90°C.
  2. Spoel de wasmiddellade schoon.
  3. Neem het deurrubber af met een vochtige doek.
  4. Leeg het afvoerfilter onder in de wasmachine.

Trommel reinigen

Siemens wasmachine trommel

Om muffe luchtjes door wasmiddelresten en bacteriën te voorkomen, maak je maandelijks de trommel schoon. Je doet dit met het programma 'trommel reinigen', wanneer de wasmachine dit heeft. Als deze optie niet aanwezig is, selecteer je het katoenprogramma op 90°C. Zorg ervoor dat de trommel leeg is en gebruik geen wasmiddel. Zodra de trommelreiniging klaar is, zet je de deur open.

Wasmiddellade schoonspoelen

Siemens wasmiddellade

Heb je geen zelfreinigende wasmiddellade? Maak de lade dan om de paar maanden handmatig schoon. Zo voorkom je dat zeepresten zich ophopen en je was muf en vettig wordt. Trek de wasmiddellade er voorzichtig uit. Zit er een inzetstuk in het bakje, druk dit dan los. Maak het zeepbakje en het inzetstuk schoon met warm water en gebruik een borstel of vochtige doek. Droog beide onderdelen af en plaats deze terug.

i-Dos wasmiddellade schoonmaken

Siemens i-Dos wasmiddellade

Het zeepbakje van een i-Dos model reinig je elke keer dat je van soort wasmiddel of wasverzachter overstapt. Trek de lade open en haal de voorkant eraf met de ontgrendeling aan de binnenkant. Verwijder de grijze afdichtdoppen en leeg de lade met een bakje eronder. Haal de lade eruit met de vergrendeling links bovenin. Maak de bovenkant voorzichtig los. Spoel de lade grondig schoon en bescherm het blauwe stukje achterin tegen water. Droog de lade en het deksel en plaats deze terug in de wasmachine. Plaats ook de doppen en het frontje terug.

Deurrubber poetsen

Siemens wasmachine deurrubber

Het grijze deurrubber rond de trommelopening is een plek waar zich vuil en vet verzamelt. Om stank te voorkomen maak je het rubber regelmatig schoon. Dit doe je met een sopje met heet water en een scheutje afwasmiddel. Veeg de ring schoon met een vochtige doek. Doe dit ook bij de binnenkant van de ring. Droog het rubber tot slot goed af.

Afvoerfilter legen

Siemens wasmachine afvoerfilter

Het afvoerfilter maak je minimaal 2 keer per jaar schoon. Leg een handdoek en een bakje klaar. Open het klepje onder in de wasmachine en haal het slangetje naar buiten. Hiermee laat je het water weglopen. Draai daarna het filter los en vang het overige water op. Maak de binnenruimte achter het klepje schoon met een vochtige doek. Draai het filter en het filterdeksel terug. Zorg ervoor dat de handgreep verticaal staat. Plaats het slangetje terug en doe het afvoerklepje dicht.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen