The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Rosalie

Hoe print je met een Brother printer vanaf een smartphone?

Printen vanaf je smartphone is heel gemakkelijk en gaat snel. Het enige wat je nodig hebt is een werkende wifi verbinding en de Brother iPrint&Scan app. Na het verbinden rolt je printje direct uit de printer. Wij leggen in 5 stappen uit hoe je print en scant vanaf je smartphone.

Samenvatting stappen

Je gaat de printer installeren tot er een printje uitrolt. Met de volgende stappen gaat dat zeker lukken.

 • Stap 1. Verbind je printer met het wifinetwerk
 • Stap 2. Download de app
 • Stap 3. Maak verbinding met de printer
 • Stap 4. Print bestanden en foto's
 • Stap 5. Scan bestanden en foto's

Bereid de printer voor

Brother printer voorbereiden

Volg deze instructies om je de printer gereed te maken voor installatie.

 1. Haal je printer uit de verpakking en verwijder alle tape en beschermingsmateriaal. Zorg ook dat je eventueel beschermmateriaal aan de binnenkant van de printer verwijdert. Dat zit er vaak in, zodat er tijdens het transport niks in de printer kapotgaat. Kijk voor de zekerheid in de handleiding, zodat je geen materiaal vergeet.
 2. Steek de stekker van de printer in het stopcontact en zet de printer vervolgens aan.
 3. Kies de juiste taal op het scherm.
 4. Zet de printer aan.
 5. Plaats wat papier in de papierlade.
 6. De printer is nu startklaar. Nu alleen je computer nog.

Stap 1: verbind je printer met het wifinetwerk

Wifi icoon brother

Druk op het netwerk symbool. Deze zit vaak links van het scherm. De printer maakt nu automatisch verbinding met je wifi netwerk. Lukt dit niet of heb je een beveiligd netwerk? Klik dan op het knopje bij Menu en ga naar Netwerk. Kies vervolgens WLAN. Vul je wachtwoord in en de printer verbindt met het wifi netwerk.

Stap 2: download de app

App store Brother

Om vanaf je smartphone te printen , zijn er geen drivers of stuurprogramma's nodig. Je downloadt de Brother iPrint&Scan app in de Google Play store of Apple App store. Wanneer de app klaar is met downloaden open je hem. Zorg dat je op hetzelfde wifi netwerk zit als je printer, anders kan de app de printer niet vinden.

Stap 3: maak verbinding met de printer

App melding

Als je de app opent, vraagt hij of je je printer nu of later wil selecteren. Druk op Nu selecteren en de app gaat op zoek naar je printer. Selecteer de juiste printer en de app verbindt met hem. Vervolgens heb je de keuze om te scannen, foto's te printen, documenten te printen, de status van je inkt te controleren en nieuwe cartridges of toners te bestellen.

Stap 4: print bestanden en foto's

Afdrukken

Je print als volgt: in het hoofdscherm druk je op Afdrukken. Kies vervolgens of je een foto, document, webpagina of e-mail uit wil printen of maak gebruik van de cloud services. Kies het bestand en druk op Gereed. De app laat een voorbeeld zien van jouw document in zwart-wit. Druk vervolgens op Afdrukken. Je printer begint nu vanzelf met het printen van jouw printopdracht.

Stap 5: scan bestanden en foto's

Scannen

Met de Brother iPrint&Scan scan je ook gemakkelijk bestanden. Druk op Scannen in de app om de scanfunctie te starten. Leg je document of foto in de scanner van de printer en druk in de app op Scannen. Op je smartphone krijg je nu een voorbeeld te zien van de scan. Bewerk de scan nog als dat nodig is. Vervolgens sla je het bestand op of deel je het document met anderen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen