The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe sluit je een docking station aan?

Een docking station is een handig apparaat waarop je onder andere een laptop of monitor aansluit. Zo zitten alle kabels op één plek aangesloten en heb je minder last van een wirwar aan kabels. Wij vertellen waarvoor je een docking station gebruikt en hoe je een laptop en monitor aansluit op een docking station.

Een docking station aansluiten

Laptop met docking station en randapparatuur.

Volg deze simpele stappen om je docking station aan te sluiten op je monitor en of laptop. Op een docking station sluit je alle monitoren en andere randaparatuur aan, waarna je de dock verbindt met een laptop.

  • Sluit je laptop aan op een docking station
  • Sluit je monitor aan op een docking station

Een laptop aansluiten op een docking station

Laptop aangesloten op docking station.

Vroeger sloot je een laptop op een dock aan via een klikmechanisme. Tegenwoordig is het makkelijker en maak je met een enkele kabel verbinding met je laptop. Meestal gaat dit via usb c. Voor MacBook zijn er bijvoorbeeld docks die je aansluit op de 2 Thunderbolt 3 poorten, zodat je van 2 aansluitingen naar misschien wel 10 gaat. Stop de usb c kabel van je dock in je laptop, sluit alle kabels aan van je randapparatuur en je bent klaar.

Een monitor aansluiten op een docking station

Monitoren op laptop met docking station.

Eén of meerdere monitoren aansluiten op een docking station is een fluitje van een cent. Stop de hdmi of displayport kabel van je monitor in de aansluiting op het docking station, sluit de dock aan op je laptop en je bent verbonden. Dit werkt op dezelfde manier voor usb c monitoren: sluit je monitor via usb c aan op het dock en laat je dock verbinding maken met de laptop. Sluit vervolgens je andere randapparatuur aan en de klus is geklaard.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen