The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe sluit je een monitor aan op een MacBook?

Werk je met Apple MacBook, dan is een externe monitor handig bij je werkzaamheden. Wij vertellen je hoe je een monitor aansluit op MacBook en waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan de juiste kabels en eventuele adapters of dat de monitor op de juiste poort is ingesteld.

Monitor aansluiten op MacBook

Monitor en Macbook.

Om een externe monitor op MacBook aan te sluiten, zijn er 3 stappen die je doorloopt. De stappen zijn als volgt:

  • Stap 1. Zorg voor de juiste kabels en eventuele adapters
  • Stap 2. Sluit de monitor aan op MacBook
  • Stap 3. Check of de monitor op de juiste poort staat ingesteld

Stap 1: kies de juiste kabel en eventuele adapter

Adapter voor MacBook.

De makkelijkste manier om een MacBook aan te sluiten op een monitor is via usb c of Thunderbolt 3. Deze poort zit op alle nieuwe MacBooks. Heb je zo’n monitor, dan sluit je MacBook aan via één kabel. Heb je een oudere MacBook met Thunderbolt 2 of bijvoorbeeld hdmi? Dan heb je een adapter nodig. Kies voor een adapter van Apple of van een ander merk. Let ook op welke poorten de monitor heeft zodat je een goede converter koopt.

Stap 2: sluit de monitor aan

Scherm instellen op MacBook.

Heb je de juiste kabel, monitor en eventuele converter in huis, dan is het tijd om de monitor aan te sluiten. Sluit de monitor aan op MacBook met de juiste kabel en de converter, mocht je die nodig hebben. Zorg er ook voor dat de monitor stroomt heeft. De monitor geeft nu beeld weer vanaf MacBook. Vervolgens optimaliseer je via het Apple menu, systeemvoorkeuren en daarna beeldschermen de monitor naar voorkeur. Dupliceer het scherm bijvoorbeeld of breid je schermruimte uit.

Stap 3: de goede poort gebruiken

Input source kiezen op monitor.

Mocht de monitor geen beeld geven, is er een kans dat de monitor niet via de goede uitvoer beeld doorgeeft. Bekijk daarom met de knoppen onderop de monitor welke video uitvoer de monitor momenteel laat zien. Geef je via usb c bijvoorbeeld beeld door maar staat de output op hdmi? Dan toont de monitor geen beeld. Door de uitvoer van de monitor op de juiste aansluiting te zetten los je dit weergave probleem op.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.295 beoordelingen