The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Hoe verbind ik mijn DJI drone met een smartphone?

Je wilt graag je DJI drone via de app besturen. Maar dan moet je eerst verbinding maken tussen het apparaat en je smartphone. Via dit stappenplan lees je hoe je dit doet. Na het doorlopen van deze stappen gebruik je jouw smartphone als handige afstandsbediening voor het vliegen met de drone.

Stap 1: zet eerst de drone aan

Drone aanzetten

Zorg ervoor dat de accu van je drone is opgeladen. Zet de drone aan. Dit doe je door op de aan- en uitknop te drukken. Het verschilt per DJI drone waar deze knop zit. De drone staat aan als de groene lampjes op de knop en de lichtjes onder de propellers beginnen te branden. Als het goed is hoor je dan ook een opstartgeluid. Wil je precies weten hoe je jouw model inschakelt? Check dan de gebruiksaanwijzing.

Stap 2: maak verbinding met het wifi netwerk van de drone

Verbinding maken

Open het menu op je smartphone waar je de instellingen verandert. Ga vervolgens naar de wifi instellingen. Tussen de opties vind je het wifi netwerk van de drone, te herkennen aan de naam van het model. Je telefoon vraagt nu om een wifi wachtwoord. Dit wachtwoord vind je onder de accu en op de doos van je drone. Voer het wachtwoord in en wacht tot er verbinding is gemaakt.

Stap 3: download de DJI app

DJI app downloaden

Je hebt nu verbinding gemaakt met het wifi netwerk van de drone. Om de drone via je smartphone te besturen, heb je de DJI GO app nodig. Als je deze nog niet hebt, ga je eerst naar de App Store of Google Play om hem te downloaden. Voer alle stappen uit die op je scherm verschijnen tot je klaar bent.

Stap 4: open de DJI GO app

DJI Go app openen

De app is klaar voor gebruik, tijd om hem te openen. Als je de app voor het eerst gebruikt, vraagt hij waarschijnlijk om een registratie. Maak een account aan zodat je verder kunt in de app. Als het goed is, kom je vervolgens in een startmenu terecht. Door op 'Go Fly' te klikken, krijg je op je smartphone te zien wat de camera ook ziet. De verbinding tussen de drone en je telefoon werkt.

Sanne
Artikel van:
Sanne Drone specialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.898 beoordelingen