The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Sanne

Hoe verbind ik mijn DJI drone met een smartphone?

Je wilt graag je DJI drone via de app besturen. Maar dan moet je eerst verbinding maken tussen het apparaat en je smartphone. Via dit stappenplan lees je hoe je dit doet. Na het doorlopen van deze stappen gebruik je jouw smartphone als handige afstandsbediening voor het vliegen met de drone.

Stap 1: download de DJI app

DJI app downloaden

Om de drone via je smartphone te besturen, heb je de DJI Fly app nodig. Als je deze nog niet hebt, ga je eerst naar de App Store of Google Play om hem te downloaden. Voer alle stappen uit die op je scherm verschijnen tot je klaar bent. Als de app gedownload is, open je de app en ga je akkoord met de voorwaarden.

Stap 2: open de DJI Fly app

DJI Go app openen

Als je de app voor het eerst gebruikt, vraagt hij waarschijnlijk om een registratie. Maak een account aan, zodat je verder kunt in de app. Heb je al een account, log dan in. Als het goed is, kom je vervolgens in een startmenu terecht. Klik op Connect aircraft om verbinding te maken met je drone. Je ziet de verschillende drone modellen van DJI en selecteert jouw drone model.

Stap 3: maak verbinding met de afstandsbediening

Verbinding afstandsbediening

Voordat je verbinding maakt met je drone, plaats je jouw smartphone in de houder van de afstandsbediening. Maak verbinding met de meegeleverde RC kabels. Voor iPhone heb je een kabel met Lightning aansluiting en voor Android met usb C. In de app zie je een instructievideo die uitlegt hoe je de kabel aansluit. Zet nu de afstandsbediening aan door de aan/uit knop 1 keer kort en 1 keer lang in te drukken.

Stap 4: zet de drone aan

Drone aanzetten

De afstandsbediening is verbonden met je smartphone. Klik nu op Camera view. Je ziet dat de drone nog geen verbinding heeft met de afstandsbediening. Zet nu de drone op de zelfde manier aan als de afstandsbediening. Het verschilt per DJI drone waar deze knop zit. De drone staat aan als de lampjes op de knop en de lichtjes onder de propellers branden. Als het goed is hoor je ook een opstartgeluid. Nu maakt de afstandsbediening verbinding met de drone.

Stap 5: verbinding is gemaakt

Verbinding maken

Als de afstandsbediening is verbonden met je drone, zie je het beeld van de camera op je smartphone scherm. Dit betekent dat de verbinding gelukt is. Heb je geen beeld op je telefoon, dan zie je onderaan het scherm rode icoontjes dat de verbinding nog niet gemaakt is. Als je hierop klikt, maakt de afstandsbediening opnieuw verbinding. Nu zie je waarschijnlijk wel het beeld van de camera.

Sanne
Artikel van:
Sanne Drone specialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.199 beoordelingen