The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Bob

Hoe kies je de juiste oplader voor je smartphone?

Wil je je telefoon opladen, maar weet je niet welke oplader je moet hebben? Hier lees je hoe je de lader kiest die je nodig hebt. Zorg er sowieso voor dat je een oplader met de juiste aansluiting en het juiste vermogen kiest. Met snelladers, autoladers en draadloze opladers hebben we bovendien een geschikt soort oplader voor elke situatie.

Oplader kiezen

Oplader kiezen

Opladers zijn er in verschillende soorten. Stel jezelf de volgende vragen om de beste oplader te kiezen:

  • Welke aansluiting heb ik nodig?
  • Hoeveel vermogen heb ik nodig?
  • Wat voor soort oplader heb ik nodig?

Welke aansluiting heb ik nodig?

micro usb lightning usb c aansluiting

Het belangrijkste bij het uitzoeken van een oplader is dat je een kabel met de juiste aansluiting kiest. Voor een iPhone heb je een Lightning kabel nodig. De meeste nieuwe Android telefoons hebben een usb C aansluiting. Oudere en goedkopere Android toestellen hebben nog een micro usb aansluiting. Een micro usb aansluiting is hoekig en past maar op 1 manier in je toestel. Een usb C aansluiting is symmetrisch, waardoor je je kabel dus nooit meer verkeerd om in je toestel steekt.

Hoeveel vermogen heb je nodig?

opladen met een geschikt vermogen en amperage

Bij opladers wordt vaak het vermogen (in watt) of de stroomsterkte (in ampère) genoemd. Die waardes bepalen hoe snel de batterij van je smartphone weer vol zit. De goedkoopste opladers leveren 5 watt/1 ampère, waardoor opladen tot wel 5 uur duurt. Met een oplader van 10 of 12 watt (2,1 of 2,4 ampère) gaat opladen al 2 keer zo snel. Bovendien laad je ook apparaten met een grote batterij op (zoals tablets). Voor nog sneller laden heb je een snellader nodig die specifiek geschikt is voor jouw smartphone.

Wat voor soort oplader heb ik nodig?

lader in de auto

Er zijn meerdere manier om je mobiel op te laden. Wil je je telefoon snel opladen, ga dan voor een snellader. Afhankelijk van welke lader je kiest, zit de batterij van je telefoon tot wel 4 keer zo snel vol. Als je gemak belangrijk vindt, kies dan een draadloze oplader. Je hoeft dan nooit meer je kabeltje te zoeken om op te laden. Zit je vaak op de weg? Ook voor in de auto zijn er snelladers en laders met meerdere poorten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.362 beoordelingen