The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home

Alles over smartphones opladen

Welke smartphone je ook hebt, je moet hem altijd opladen. Voor elke situatie is er een andere oplader. Met een snellader laad je jouw toestel extra snel op. Als je geen kabeltjes op je bureau of nachtkastje wilt zien rondslingeren, kies je een draadloze oplader. Een powerbank gebruik je om onderweg op te laden. Hier lees je alles over het opladen van je smartphone.

Je iPhone opladen

iphone fast charger

Sinds de iPhone 8 ondersteunt elke iPhone zowel draadloos opladen als snelladen. Hiervoor heb je wel het juiste type oplader nodig. Je weet zeker dat opladen veilig verloopt met een kabel die een MFI certificering heeft.

Je Samsung smartphone opladen

Samsung fast charger

Met de juiste snellader laad je jouw Samsung smartphone anderhalf tot 2 keer zo snel op. Het verschilt per toestel welk lader je nodig hebt. Sommige toestellen laad je ook draadloos op, maar niet allemaal.

Powerbanks

Met een powerbank laad je op vakantie, op een festival of in de trein al je apparaten op. Kies een powerbank met het vermogen en de capaciteit die passen bij jouw gebruikssituatie.

Draadloos opladen algemeen

wireless charger

Naast iPhones en Samsung smartphones is er nog een aantal toestellen dat je draadloos oplaadt. Kijk eerst of jouw toestel draadloos opladen ondersteunt. Kies vervolgens een lader die jouw smartphone extra snel oplaadt.

Opladen en kabels algemeen

usb C oplader kabel

Opladen gaat het snelst met de juiste snellader. Welke lader je nodig hebt, verschilt per toestel. Bij het kiezen van een oplaadkabel let je vooral op de aansluiting en het materiaal.

Tips voor het opladen van je smartphone

Smartphone opladen tips

Over opladen doen veel fabels de ronde. Zo denken veel mensen dat snelladen schadelijk is voor je batterij. Ook hoor je weleens dat je een nieuw toestel eerst helemaal leeg moet laten lopen en daarna tot 100% moet opladen. Lees ons advies om erachter te komen wat wel en wat niet waar is. Ook vertellen we je hoe je jouw batterij zo lang mogelijk in een goede staat houdt.© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen