The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bob

Advies bij het kiezen van een powerbank

Ben je op zoek naar een powerbank, maar weet je niet welke je nodig hebt? Hier lees je welke powerbank het best past bij het product dat jij wilt opladen. Zo raden we voor een laptop een krachtig exemplaar met veel vermogen aan, maar voor een smartphone juist een klein en compact model. Lees dit advies en je weet zeker dat je de juiste powerbank kiest.

Powerbank kiezen?

Powerbank kiezen

Kies de powerbank die past bij het apparaat dat jij wilt opladen. We hebben per product alvast een selectie voor je gemaakt. Deze indeling hebben we gemaakt aan de hand van de volgende vragen:

  • Hoeveel capaciteit heb je nodig om jouw apparaat op te laden?
  • Ondersteunt je apparaat snelladen?
  • Als je een laptop wilt opladen, welke aansluiting heeft die laptop dan?
  • Hoeveel producten wil je opladen?

Powerbanks voor smartphones

Smartphone opladen met powerbank.

Een goede powerbank voor je smartphone is niet al te groot, maar heeft wel voldoende capaciteit. Met een 10.000 mAh powerbank laad je je smartphone ongeveer 2 keer op en je powerbank past meestal nog in je zak. Een groter 20.000 mAh model is handig voor een weekend kamperen met z'n tweeën, maar past waarschijnlijk niet meer in je zak. Veel smartphones ondersteunen snelladen; kijk hiervoor goed of jouw toestel Quick Charge (Android) of Power Delivery (Apple en sommige Android toestellen) nodig heeft.

Powerbanks voor tablets

tablet opladen met powerbank

Met 20.000 mAh capaciteit laad je je tablet 1 à 1,5 keer op. Ga voor maximaal 27.000 mAh capaciteit als je een extra grote tablet hebt, zoals de iPad Pro 12,9 inch. Houd er rekening mee dat powerbanks met meer dan 27.000 mAh capaciteit niet mee mogen in het vliegtuig. Powerbanks voor tablets hebben minimaal 10 watt vermogen, waardoor opladen redelijk snel gaat. Tablets die snelladen ondersteunen, zoals de iPad (2019) en elke iPad Pro, laad je met een Power Delivery powerbank in slechts een uur voor 50% op.

Laptop met usb C opladen

Laptop met usb C opladen met powerbank

Check eerst of je laptop opladen via usb C ondersteunt. Bij je usb poort staat dan een icoontje van een bliksemschicht. Laptops hebben een grote batterij, dus je hebt een powerbank met minimaal 20.000 mAh capaciteit nodig. Daarnaast moet je powerbank een hoog vermogen leveren. Hoeveel dat is, verschilt per laptop. Chromebooks en de MacBook Air hebben minimaal een powerbank met 30 watt nodig. De MacBook Pro 13 inch heeft 61 watt nodig, de MacBook Pro 15 inch 87 watt en de MacBook Pro 16 inch zelfs 96 watt. Kijk op de oude oplader van je laptop om te zien hoeveel vermogen je nodig hebt.

Laptop met AC aansluiting (stekker) opladen

Laptop met AC aansluiting opladen met powerbank

De meeste laptops laad je op via een merkspecifieke connector die je in het stopcontact steekt. Powerbanks met een AC aansluiting hebben eigenlijk een soort stopcontact ingebouwd in de powerbank. Daar sluit je de laptop oplader die je al hebt op aan. Omdat de batterij van een laptop erg groot is, heb je een powerbank met minimaal 20.000 mAh capaciteit nodig.

Powerbanks voor overige producten

Overige producten opladen met powerbanks, zoals smartwatches

Producten zoals oordopjes, e-readers en smartwatches hebben bijna altijd een kleine batterij. Je hebt dus niet meer nodig dan een powerbank met 5.000 mAh capaciteit en een laag vermogen. Elke powerbank is hier in principe voor geschikt. Bedenk wel dat je je powerbank waarschijnlijk gebruikt om bijvoorbeeld je oordopjes én je smartphone op te laden. Kies daarom voor een goede smartphone powerbank met meerdere usb poorten. Dat is verstandiger dan een kleine, extra powerbank voor je accessoires te kopen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.853 beoordelingen