The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bob

Welke powerbanks mogen er mee in het vliegtuig?

Ga je op vakantie en wil je een powerbank in het vliegtuig meenemen? Dat mag, zolang je rekening houdt met een aantal regels. Je powerbank mag bijvoorbeeld een capaciteit hebben van maximaal 27.000 mAh. Voor powerbanks met een grotere capaciteit verschilt het per luchtvaartmaatschappij. Lees hier waar je op moet letten bij het uitkiezen van een powerbank voor in het vliegtuig.

Powerbanks tot 27.000 mAh: mee in handbagage

powerbank handbagage in vliegtuig

De IATA, een internationale overkoepelende luchtvaartorganisatie, heeft duidelijke regels opgesteld voor het vliegen met powerbanks. Je mag 2 powerbanks meenemen en die mogen samen een capaciteit hebben van maximaal 27.000 mAh. Let erop dat je die powerbanks in je handbagage stopt. Ze mogen namelijk niet in het ruim. Doe je powerbanks ook niet helemaal onder in je tas, maar ergens waar je er makkelijk bij kan. Bij de veiligheidscontrole moet je namelijk soms je powerbank even laten zien.

Grotere powerbanks: verschilt per maatschappij

powerbank meenemen in vliegtuig

De regels voor powerbanks met meer capaciteit dan 27.000 mAh verschillen per luchtvaartmaatschappij. Powerbanks met een capaciteit van meer dan 43.000 mAh mogen nooit mee. Soms mogen powerbanks met een capaciteit tussen de 27.000 mAh en 43.000 mAh wel mee de lucht in, maar alleen in overleg met de luchtvaartmaatschappij. Bij de KLM moet je daarvoor bijvoorbeeld contact opnemen met het KLM Contactcentrum, maar bij Transavia en Easyjet is het weer anders. Check dus voor je reis even wat jouw luchtvaartmaatschappij hierover zegt.

MAh omzetten naar Wh

powerbank meenemen op reis

Als je op internet zoekt naar informatie over powerbanks in het vliegtuig, dan kom je zeer waarschijnlijk de term Wh (wattuur) tegen. Dit is de officiële, internationale eenheid om de capaciteit van batterijen in uit te drukken. Je zet mAh (milliampère-uur) eenvoudig om naar Wh. Hiervoor vermenigvuldig je de capaciteit in mAh met 3,7 en deel je alles door 1.000. Een 10.000 mAh powerbank heeft dus een lading van (10.000 x 3,7) / 1000 = 37 Wh.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen