The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lucinda

Hoe gebruik je mobiel internet op jouw laptop?

Als je onderweg bent, is er niet zomaar een internetkabel in de buurt en is je vertrouwde wifi van thuis buiten bereik. Maar je wil tóch internetten op je laptop. In dit artikel geef ik je 4 mogelijkheden om op plekken zonder wifi of ethernet online te blijven met je laptop.

Gebruik een 4g dongle

Dongel 4g

Voor internetten via een 4g dongle maak je gebruik van een simkaart met databundel. De simkaart stop je in de 4g dongle die je weer in de usb a poort van je laptop steekt. Je kunt hiervoor gewoon de simkaart van je mobiele telefoon gebruiken, mits je een internet abonnement hebt. Je kan ook een losse simkaart kopen met alleen een internetbundel erop.

Neem je mifi router mee

Mifi router meenemen

Met een mifi router zet je een draadloos netwerk op via een mobiele provider. Daarvoor heb je dus een simkaart met een databundel nodig. Een mifi router is niet alleen de oplossing voor mobiel internet op je laptop. Je maakt namelijk met meerdere apparaten tegelijk gebruik van het netwerk van de mifi router. Zo zorg je er met één router voor dat je jouw e-mail op je laptop verzendt en ondertussen via je tablet een recept voor het avondeten opzoekt.

Verbinding maken met een openbaar wifi netwerk

Openbaar wifi netwerk

Om onderweg gebruik te maken van internet op je laptop, kun je op zoek gaan naar een openbaar wifi netwerk. Deze vind je bijvoorbeeld in veel treinen en restaurants. Verbinden met zo’n netwerk is gratis. Om de verbinding te bevestigen, open je de webbrowser op je laptop en volg je de stappen die automatisch naar voren komen.

Let op: verbinden met openbare wifi is onveilig; log op een openbaar netwerk bijvoorbeeld nooit in met jouw bankgegevens.

Gebruik de mobiele hotspot van je telefoon

Mobiele hotspot

Heb je een telefoon met een mobiel internet abonnement? Dan ben je eigenlijk al klaar om internet op je laptop te gebruiken. De techniek die hierachter zit, herken je in de instellingen van je telefoon aan het woord ‘tethering’. Verbinding maken met het mobiele netwerk van je telefoon kan door je telefoon met een usb kabel aan je laptop te verbinden of door draadloos verbinding te maken via wifi of bluetooth.

Ga voor een 4g laptop

4g laptop met simkaart

Bij LTE laptops is er een speciale module ingebouwd, waardoor mobiel internet (4g) via een simkaart mogelijk wordt. Je hebt daarbij geen dongle nodig, maar je stopt een simkaart met databundel direct in een gleuf op je 4g laptop. Je laat de simkaart gewoon in je laptop zitten en maakt iedere keer dat jij je laptop openklapt gebruik van 4g internet.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 18.853 beoordelingen