The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Donato

4 tips om kabelbreuk te voorkomen

De meeste oordopjes gaan kapot door een mankement aan de kabel en/of aansluiting. Met behulp van de 4 tips in dit artikel geniet je vanaf nu nog langer van je oordopjes/hoofdtelefoons.

Tip 1: berg je oordopjes/koptelefoons netjes op

Berg je oordopjes/koptelefoons netjes op

De meeste kabelbreuken ontstaan doordat de apparatuur niet netjes wordt opgeborgen. Omdat de kabel niet wordt beschermd, kan deze gemakkelijk beschadigingen oplopen van andere voorwerpen in je tas, jas of broekzak. Ook ontstaan er al snel knopen in de kabel. Deze zorgen behalve voor een hoop frustratie ook voor extra druk op de kabel. Je voorkomt dit door de kabel netjes op te rollen en je oordopjes of koptelefoons netjes in een tasje, ruime zak of apart vakje in je tas op te bergen.

Tip 2: zorg dat de kabel niet strak staat

Zorg dat de kabel niet strak staat

Bedenk van tevoren hoeveel bewegingsvrijheid je nodig hebt en zorg dat de kabel lang genoeg is. Zorg er altijd voor dat de kabel losjes hangt of ligt. De kabel van je oordopjes is niet geschikt om onder spanning te staan. Overweeg een verlengkabel te gebruiken, als je van plan bent om veel te bewegen.

Tip 3: berg het overtollige deel van je kabel netjes op

Berg het overtollige deel van je kabel netjes op

Je kabel gaat snel kapot wanneer deze achter een voorwerp blijft hangen of je er met je bureaustoel overheen rijdt. Wanneer je een te lange kabel hebt, rol dan een stukje op en berg dit netjes op. Als je onderweg bent, kun je dit deel in je zak stoppen. Achter je bureau kan je dit stuk bijvoorbeeld gemakkelijk losjes om een pennenbakje rollen. Zo voorkom je dat de kabel ergens blijft hangen of je er onbewust op gaat staan.

Tip 4: rol je kabel losjes op

Rol je kabel losjes op

Wanneer je je kabel oprolt is het belangrijk dat je dit niet te strak doet. Ook hier wil je immers geen druk op je kabel uitoefenen. In plaats van de kabel strak om enkele vingers te rollen (en er daarna met veel moeite af te peuteren) is het verstandiger om de kabel een beetje losjes te laten hangen terwijl je deze oprolt.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.126 beoordelingen