The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Thierry

Hoe kies je een klopboormachine?

Een klopboormachine wordt gebruikt om gaten te boren in hout, gips, metaal, steen en licht beton en voor het mixen van verf, lijm of mortel. Welke klopboormachine het beste bij jou past, is afhankelijk van het type klus dat je gaat doen en van je persoonlijke wensen. Doorloop de volgende stappen en je kiest eenvoudig de klopboormachine die bij jou past.

Met of zonder snoer?

Er bestaan zowel klopboormachines met snoer als klopboormachines op accu. Een klopboormachine met snoer is vaak net wat krachtiger en gunstiger geprijsd dan een klopboormachine op accu. Een klopboormachine op accu geeft je daarentegen veel bewegingsvrijheid en bespaart je het gedoe met verlengkabels of kabelhaspels. Doorloop voor het vinden van een klopboormachine op accu de stappen onder advies over accuboormachines

Hoe zwaar zijn de klussen?

Het 'opgenomen' vermogen van een machine wordt uitgedrukt in watt of in het geval van een accuklopboormachine in voltage. Dit zegt echter niet direct iets over hoe krachtig een machine is. Slimmer is het om de kracht van een klopboormachine te relateren aan de grootte van het gat dat je in steen kunt boren. Als leidraad kun je nemen dat de lichtere klopboormachines geschikt zijn om gaten met een maximale boordiameter van 22 millimeter te boren. De zwaardere klopboormachines halen een boordiameter tussen de 22,1 en 30 millimeter. Ga je de klopboormachine dagelijks en intensief gebruiken? Dan is het slim om de volgende stelregel te onthouden: maximale boordiameter - 6 millimeter = het ideale boorbereik voor dagelijks gebruik.

Eén of meerdere versnellingen?

Versnellingen klopboormachine

De meeste klopboormachines hebben twee versnellingen. Eén stand met een lager toerental en een hoger koppel die het meest geschikt is voor schroefwerk en één stand met een hoger toerental en een lager koppel die het meest geschikt is voor (klop)boren. Er zijn ook machines die slechts één versnelling hebben. Hierbij is het dus niet mogelijk het toerental af te stemmen op je klus, wat een minder resultaat tot gevolg heeft.

Vergeet de bits en boren niet

Bits en boren klopboormachine

Om de juiste schroeven in en uit het oppervlak te draaien, is het erg belangrijk dat je de juiste bits gebruikt. Bij het gebruik van het verkeerde bit zal de boormachine snel doordraaien over het schroefkopje, met als gevolg een onbruikbare schroef en een bit dat erg snel zal slijten. Ook boren zijn er in verschillende soorten en maten. Er zijn allerlei boren voor verschillende ondergronden. Voor de duurzaamheid van de boortjes en de kwaliteit van het boorgat is het belangrijk om de juiste boor voor het betreffende materiaal te gebruiken. Wil je liever in één keer klaar zijn? Bekijk dan eens de complete bit- en borensets. Deze sets bevatten vrijwel alle bits en boren die je nodig hebt om in en rond het huis klussen uit te voeren.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen