The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Esmee

Hoe onderhoud je je koffer?

De gemiddelde levensduur van een koffer ligt, afhankelijk van de kwaliteit, tussen de 5 en de 10 jaar. Met een beetje beleid en handigheidjes kan je de levensduur verlengen. Wil je weten hoe? Lees dan onderstaand artikel.

Tips voor langer plezier van je koffer

  • Laat de trekkers van de ritssluiting nooit samenkomen op een van de hoeken van je koffer. Tijdens het transport krijgen de hoeken van je koffer namelijk het meest te verduren. Door toenemende druk op de hoeken kan het voorkomen dat de ritssluiting op dat punt scheurt. Laat daarom de trekkers van de ritssluiting in het midden samenkomen.
  • Kofferwielen zijn bedoeld om mee te rollen. Je koffer naar beneden laten "stuiteren" van een trap is dus niet goed voor de wielen. Je loopt de kans dat naar verloop van tijd de wielen schuin gaan staan of splijten. Til daarom je koffer altijd naar boven of naar beneden.
  • Je koffer over grind of ander gesteente heen rijden is niet aan te raden. De wielen zijn namelijk gemaakt voor een gladde ondergrond. Ook hier loop je de kans dat de wielen gaan splijten.
  • Vermijd het tillen van je koffer aan de telescopische trekstang. Deze is hier namelijk niet voor gemaakt. Gebruik het handvat dat er voor bedoeld is zodat je zeker weet dat de trekstang niet verbuigt.
  • Gebruik je je koffer regelmatig? Dan is het verstandig om eens per jaar de schroeven na te lopen. Mocht je een schroef tegenkomen die los zit kan je deze aandraaien.

Defecten die je zelf kan oplossen

Sommige kleine defecten aan je koffer kan je zelf oplossen. Het is op zijn minst het proberen waard aangezien dit nog altijd sneller is dan je koffer retour sturen.

  • De rits van je koffer zit vast en wil met geen mogelijkheid meer opengaan. Geen paniek. Het enige wat je nodig hebt is iets 'vettigs' zoals labello, een stuk zeep of vaseline. Wrijf de 'tanden' van de rits hiermee in en beweeg de rits daarna voorzichtig van links naar rechts. Trek daarna voorzichtig aan de rits en als het goed is zal je zien dat de rits weer open en dicht gaat.
  • Er zit een deuk in je koffer van ABS materiaal. Hoe krijg je deze deuk weer eruit? Het enige wat je nodig hebt is een föhn met 1600 watt vermogen. Houd de föhn ongeveer 15 minuten op de plek waar de deuk zit, zodra de plek warm genoeg is zal het materiaal zichzelf weer naar de oorspronkelijke vorm herstellen. Gebruik overigens geen hamer om de deuk te herstellen.
  • De föhn techniek kan ook gebruikt worden voor wit uitgeslagen deuken op je ABS koffer. Door de plek te verwarmen zal de witte streep minder worden.
  • Je haalt je koffer van de bagageband en je ziet dat je koffer helemaal onder de zwarte strepen zit. Deze strepen zijn makkelijk te verwijderen. Een fles wasbenzine en een oude theedoek doen wonderen. Giet wat wasbenzine op de theedoek en wrijf voorzichtig over de strepen, je zal zien dat de strepen als sneeuw voor de zon verdwijnen. Dit is overigens niet aan te raden voor textiele koffers. De olie zorgt namelijk voor vlekken.
  • De telescopische trekstang schuift niet meer soepel in en uit. Dit kan je oplossen door een druppel olie te gebruiken of vaseline. Schuif de trekstang eerst helemaal uit en smeer daarna het onderste en middelste gedeelte van de trekstang een beetje in met olie of vaseline. Schuif de trekstang daarna een paar keer in en uit zodat de olie of vaseline zich kan verspreiden. Let wel op met textiele koffers, de olie kan vlekken veroorzaken.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.309 beoordelingen