The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Hoe sluit je een monitor aan op een desktop?

Een monitor voorziet je desktop van beeld zodat je precies ziet wat je aan het doen bent. Maar een monitor aansluiten op een desktop, hoe doe je dat precies? In dit artikel leg ik uit hoe je dat doet.

Wat heb ik nodig?

  • Een desktop
  • Een monitor
  • De juiste aansluitkabels
  • Stopcontacten en of verlengsnoeren

Wil je de monitor liever aansluiten op een laptop? Lees hier ons advies:

Hoe werkt het?

DisplayPort aansluiting van een monitor.

Een monitor sluit je op 2 manieren aan. Via het stopcontact, want een monitor heeft allereerst stroom nodig om te functioneren. Verder sluit je een monitor aan op één van de aanwezige beeldaansluitingen op je desktop. Er zijn diverse aansluitingen op verschillende pc’s, maar DisplayPort, HDMI, DVI en VGA zijn de meest voorkomende soorten aansluitingen. Het is dan ook zaak vooraf te checken welke aansluitingen je desktop heeft alvorens een monitor te kopen. Dit om gedoe met adapters te voorkomen.

Hoe weet ik welke aansluitingen mijn desktop heeft?

Iconen van VGA, DisplayPort, HDMI en DVI aansluiting.

Heb je een vrij algemene desktop gekocht, dan heeft deze meestal een VGA of HDMI aansluiting. Gaming modellen daarentegen hebben bijvoorbeeld vaker DisplayPort en of DVI aansluitingen waarop je je monitor moet aansluiten. Van al deze aansluitingen zie je hiernaast een visual van hoe deze eruitziet. Zo ga je na welke aansluiting je desktop, maar ook je monitor heeft.

Hoe sluit ik de monitor aan?

Een Acer monitor en HP Omen desktop.

Pak de kabel die bij je monitor is geleverd en sluit deze op een poort naar keuze aan. Heb je geen kabel meegeleverd gekregen, dan moet je deze nog los aanschaffen. Vervolgens zoek je dezelfde poort op aan de achterkant van je pc en sluit je de kabel ook daar aan. Sluit ten slotte de monitor aan op stroom en start de desktop en monitor op. Je zou nu beeld moeten hebben op de monitor terwijl de pc aanstaat.

Wil het niet lukken?

Wil het aansluiten van je monitor alsnog niet lukken? Neem dan contact op met onze klantenservice en wij helpen je vervolgens graag verder.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.120 beoordelingen