The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Giorgos

Hoe kies je een monitor voor alledaags gebruik?

Een monitor voor alledaags gebruik heeft geen ingewikkelde functies nodig. Je gebruikt het scherm voor internetten, mailen en het kijken van films of series. Toch is het lastig om een monitor voor alledaags gebruikt te kiezen. Wil je bijvoorbeeld een verstelbare monitor en wat wil je hierop aansluiten? In dit artikel lees je waar je allemaal op moet letten.

Alledaagse monitor kiezen

Een alledaagse monitor in een alledaagse setting

Het kiezen van een alledaagse monitor hoeft niet moeilijk te zijn. Om je verder op weg te helpen, stellen wij je de volgende vragen.

  • Hoe groot moet het scherm zijn?
  • Het scherp moet het beeld zijn?
  • Wil je de monitor in de hoogte verstellen?
  • Welke apparaten wil je op de monitor aansluiten?
  • Welke extra opties wil je op de monitor hebben?

Hoe groot moet het scherm zijn?

Specialist aan de slag met een alledaagse 24 inch monitor

Het voordeel van een alledaagse monitor is dat deze niet groot hoeft te zijn. Voor internetten, mailen en films kijken heb je geen groter scherm dan 24 of 27 inch nodig. Op een 27 inch scherm heb je een groter beeld tijdens je filmavond. Een 24 inch neemt minder ruimte in en past op ieder bureau. Voor alledaags gebruik heb je in ieder geval geen ultrawide monitor nodig. Natuurlijk mag je hier altijd voor kiezen, maar dit is meer luxe dan praktisch.

Hoe scherp moet het beeld zijn?

Een alledaagse LG monitor

De resolutie hangt af van welke eisen je stelt. Wanneer je alleen even op het internet surft, is full hd voldoende. Ben je meer een filmfanaat? Kijk dan naar een QHD of 4K monitor. Waar full hd al voldoende is, biedt QHD 2 keer scherpere beelden en 4K zelfs 4 keer scherpere beelden. Kies je voor een 27 inch monitor? Ga dan sowieso voor QHD of 4K. Een full hd resolutie oogt wat uitgerekt en korrelig op een 27 inch scherm.

Wil je de monitor in de hoogte verstellen?

Een AOC monitor die in de hoogte verstelbaar is

Een ergonomisch verantwoorde zithouding is altijd belangrijk. Je wilt natuurlijk geen nek- en rugklachten krijgen na een filmmarathon. Kies daarom voor een monitor die je in de hoogte verstelt. Zo staat het scherm altijd op ooghoogte en hoef je minder vaak te bewegen. Met een kantelbaar scherm blokkeer je juist zonlicht en reflecties tijdens het internetten. Kortom, een verstelbare monitor biedt genoeg voordelen voor alledaags gebruik.

Welke apparaten wil je op de monitor aansluiten?

Externe apparaten aansluiten op een alledaagse LG monitor met usb C aansluiting

De aansluitingen op je monitor bepalen welke apparaten je erop aansluit. Een aansluiting die je sowieso hebt, is hdmi. Dit is de meest voorkomende aansluiting, waarmee je de monitor aan een laptop, desktop of misschien zelfs console verbindt. Een monitor met een DisplayPort aansluiting maakt daisy chaining mogelijk, als je ooit een tweede monitor aanschaft. Een usb C aansluiting maakt het mogelijk om je hele bureau in één keer te organiseren, bijvoorbeeld wanneer je een MacBook of usb C laptop hebt.

Welke extra opties wil je hebben?

De dunne schermrand van een monitor is een mooie toevoeging voor een alledaagse monitor

Naast het formaat, de resolutie en de aansluitingen zijn er ook extra opties die het gebruik van je monitor comfortabeler maken. Neem bijvoorbeeld ingebouwde luidsprekers waarmee je muziek en filmgeluid afspeelt. Zo heb je geen externe speakers nodig. Of kijk naar een monitor met dunne schermranden. Deze monitoren zien er strakker uit, nemen minder ruimte in en geven je de optie om een tweede monitor ernaast te zetten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.312 beoordelingen