The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Wat heb ik nodig om optimaal sport te kijken?

Je hoeft tegenwoordig niet in het stadion te zitten om een sportwedstrijd te beleven. Met de juiste televisie komt elk actiemoment scherp en vloeiend in beeld. Op deze pagina leg ik uit welke specificaties belangrijk zijn voor de beste sport tv.

Hoge verversingssnelheid

Hoge verversingssnelheid van 100 hertz bij een tv voor sport

Bij de meeste sporten maken snelle acties het verschil tussen winnen of verliezen. Denk aan een schijnbeweging van een bokser of de service van een tennisser. Daarom is het belangrijk dat je een 100 Hertz televisie hebt. Een tv met deze verversingssnelheid laat 100 plaatjes, ook wel frames genoemd, per seconde zien. Hierdoor komt elke actie vloeiend in beeld.

Een brede kijkhoek

Brede kijkhoek om sport te kijken

Als je veel sport kijkt, raden wij een televisie aan met een goede of uitstekende kijkhoek. De kijkhoek van een televisie bepaalt hoe ver je aan de zijkant van een televisie kunt zitten voordat de beeldkwaliteit achteruit gaat. Wanneer je bijvoorbeeld met een groep vrienden een spannende voetbalwedstrijd bekijkt, wil je dat iedereen dezelfde beeldkwaliteit ziet. Dan is het handig om een televisie te hebben met een brede kijkhoek.

Formaat

Inch formaat van je tv

Op een groot scherm zijn details beter zichtbaar, van een voetbal tot de namen op spelersshirts. De ideale sport tv heeft een minimaal formaat van 55 inch, maar je moet wel voldoende afstand nemen. Wanneer je te dicht op het scherm zit, verlies je het overzicht met als gevolg dat je elke actie met je ogen moet volgen. Ontspannen van de wedstrijd genieten zit er dan niet in. Kies daarom een kleinere maat als je een kleine kijkafstand hebt.

4K UHD en HDR

4k resolutie

Momenteel zenden tv zenders geen 4K of HDR beelden uit, maar hier zijn wel plannen voor. Daarom is het belangrijk dat je tv deze technieken ook ondersteunt. Zodra een wedstrijd in 4K wordt uitgezonden, zijn details als gezichtsuitdrukkingen of zweetdruppels nog beter zichtbaar. HDR beelden staan garant voor een breed kleurbereik en een hoge schermhelderheid. Hierdoor komt bijvoorbeeld de groene kleur van een grasveld meer tot leven.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.141 beoordelingen