The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Tim

Hoe verbind ik mijn printer met Windows 10?

Je wilt je printer toevoegen aan je windows 10 laptop of desktop. Er zijn verschillende manieren om je printer te verbinden. Gelukkig kost het installeren van je printer niet veel tijd, dus als je onderstaande stappen volgt, kun je snel aan de slag.

Methode 1 - direct vanuit Windows 10

Wil je de printer installeren zonder gebruik te maken van de software die de fabrikant heeft meegeleverd? Kies dan voor een installatie vanuit de instellingen van Windows 10.

  1. Sluit je printer aan met een printerkabel. Wil je je printer draadloos installeren, kijk dan naar methode 2.
  2. Klik op de startknop
  3. Ga naar Instellingen > apparaten > Printers en scanners.
  4. Klik op 'een printer of scanner toevoegen', de knop met het + icoon.
  5. Windows 10 gaat nu zoeken naar je printer, dit kan heel even duren.
  6. Kies de printer die je wilt installeren en klik op 'voeg toe'. In het lijstje onder 'Printers en scanners' staat welke printers er geïnstalleerd zijn. Staat je printer al in de lijst? Dan is deze klaar voor gebruik.

Methode 2 - met de installatiesoftware van de fabrikant

De fabrikant van je printer levert in de meeste gevallen een installatiebestand mee waarmee je je printer kunt installeren. Deze bevat naast drivers waarmee je computer je printer aanstuurt ook aanvullende software, bijvoorbeeld om foto's te bewerken of om geavanceerde functies van je printer te kunnen gebruiken. Lees op onze adviespagina hoe je de software voor jouw merk installeert.

Problemen bij of na installatie

Je hebt nu als het goed is je printer met succes aangesloten. Loop je toch nog ergens tegenaan? Bekijk op onze adviespagina's hoe je het probleem oplost. Bijvoorbeeld wanneer je papier is vastgelopen of als je printer geen pagina's meer afdrukt.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.943 beoordelingen