The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jorn

Wat is een QLED tv?

QLED is de naam van de techniek die Samsung gebruikt voor een hogere helderheid en een breder kleurbereik op hun tv’s. Je geniet daarom met een QLED televisie van pure kleuren en fraaie HDR beelden. In dit artikel leggen wij uit wat QLED is, hoe het werkt en wat je ervan merkt.

Wat is een QLED tv?

Wat is een QLED televisie?

QLED televisies zijn led-lcd televisies met een extra techniek: piepkleine deeltjes genaamd quantum dots. Deze deeltjes liggen als een filter over de led achtergrondverlichting van de televisie. Iedere quantum dot geeft een eigen kleur door, afhankelijk van de grootte van het deeltje. Een QLED tv stuurt deze deeltjes nauwkeurig aan, waardoor de quantum dots heel precies de juiste kleuren doorlaten. Nog een voordeel: Samsung heeft de deeltjes zo geplaatst dat ze extra veel licht doorlaten. Hierdoor hebben QLED tv’s vaak een hogere helderheid dan normale led televisies.

Wat zijn de voordelen van een QLED tv?

De grootste voordelen van een QLED tv zijn een breed kleurbereik, pure kleuren en een hoge helderheid. Dit betekent dat je veel meer kleurdetails in beeld ziet dan bij een normale led televisie en dat felle kleuren van het scherm spatten. Dit is zeker het geval wanneer je op een QLED tv HDR beelden bekijkt. De hoge helderheid leent zich namelijk uitstekend voor het brede kleurbereik en krachtige contrast van een film of serie met HDR ondersteuning. Zo zie je alle subtiele tinten in bijvoorbeeld een blauwe lucht of een grasveld.

Is een QLED tv iets voor jou?

Is een QLED televisie iets voor mij?

Ben je op zoek naar een tv met indrukwekkende kleuren en een hoge helderheid? Dan is een Samsung QLED tv een goede keuze, zeker wanneer je graag kleurrijke films en series met HDR ondersteuning kijkt. Ook wanneer je vaak overdag tv kijkt in een verlichte ruimte, zijn deze televisies zeer geschikt. De hoge helderheid vermindert namelijk storende reflecties op het scherm. QLED televisies van Samsung zijn beschikbaar in allerlei soorten en maten, van goed geprijsde middenklasse televisies tot uitgebreide topklasse modellen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.313 beoordelingen