The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Julia

Hoe plak je een screenprotector op je smartphone?

Met een screenprotector houd je het scherm van je smartphone zo lang mogelijk als nieuw. Het plakken van je screenprotector is een klusje waar je even voor moet gaan zitten. Hier vertellen we welke 4 stappen je moet volgen om je screenprotector recht en zonder bubbels aan te brengen. Gebruik altijd de meegeleverde schoonmaakspullen en werk zo snel mogelijk, maar wel nauwkeurig.

Een screenprotector aanbrengen in 4 stappen

Screenprotector plakken Coolblue

Volg deze stappen om je screenprotector snel en eenvoudig te plakken:

Stap 1: Leg je spullen klaar

Stap 2: Maak je scherm schoon

Stap 3: Plak je screenprotector

Stap 4: Verwijder de luchtbellen

Video: je screenprotector plakken

Wil je het liefst even zien hoe je een screenprotector plakt? In dit filmpje doet onze vlogger het voor.

Stap 1: verzamel je spullen

screenprotector plakken voorbereiden installatiemal

Zorg dat je goed voorbereid begint met het aanbrengen van je screenprotector. Hoe sneller je werkt, hoe kleiner de kans dat er tijdens het plakken stof tussen je scherm en screenprotector komt. Doe daarom het volgende:

  • Leg je smartphone klaar. Heb je een nieuw toestel? Haal dan het beschermfolie alvast van het scherm.
  • Leg je screenprotector en alle meegeleverde schoonmaakspullen klaar
  • Ga op een stofvrije plek zitten. Dus niet op de bank met je kat er gezellig naast.

Stap 2: maak je scherm schoon

Bij elke screenprotector krijg je schoonmaakspullen voor je scherm. Gebruik eerst het alcoholdoekje om je scherm vlek- en vetvrij te maken. Pak daarna het microvezeldoekje en maak je scherm droog en stofvrij. De laatste restjes stof verwijder je met de stofsticker. Druk de sticker op je scherm en haal 'm er vervolgens weer af. Doe dit een aantal keer, totdat er geen stof meer op je scherm zit.

Stap 3: je screenprotector plakken

Stap 3A: Haal het beschermfolie van de plakkant van je screenprotector af.

Stap 3B: Leg de screenprotector voorzichtig op je scherm. Gebruik de randen van je toestel om je screenprotector in het midden te krijgen. Je screenprotector moet links even ver van de rand af zitten als rechts, en boven even ver als onder. Bij een case friendly screenprotector houd je wat ruimte over aan de randen, zodat je hoesje ook nog om je toestel past. Soms zit er een opening voor je selfiecamera of homeknop in de screenprotector. Houd daar ook rekening mee bij het plaatsen.

Stap 3C: Kijk of je tevreden bent met hoe je screenprotector zit. Zit hij toch nog scheef? Je kan je screenprotector nu nog voorzichtig verplaatsen.

Stap 3D. Ben je tevreden? Druk de screenprotector dan aan met je vingers. Gebruik je duimen en werk vanuit het midden. Na deze stap kan je de screenprotector niet meer opnieuw plakken.

Stap 3E: Haal het beschermfolie dat over de voorkant van je screenprotector zit eraf.

Stap 4: verwijder de luchtbellen

In 1 keer je screenprotector aanbrengen zonder luchtbellen is vrijwel onmogelijk. Na het plakken zal je altijd wat bubbels zien. Bij kunststof screenprotectors gebruik je een plastic wig of pasje om die bubbels vanaf het midden naar de zijkant te duwen. Bij glazen screenprotectors doe je dit met een doekje. Ook nu blijven er nog wat kleine luchtbellen zitten. Dat is geen probleem, die verdwijnen vanzelf na een dag of 2.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.854 beoordelingen