The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe kies je de juiste screenprotector?

Met een screenprotector voorkom je krassen op het scherm van je smartphone. Handig, want je ziet je scherm de hele dag door. Je hebt de keuze uit een screenprotector van glas of van kunststof. Ook zijn er screenprotectors met extra functies, zoals privacy glass of een blauw licht filter. Hier lees je waar je op moeten letten bij het uitkiezen van een screenprotector.

Screenprotector kiezen

Bij het kiezen van een screenprotector let je op het materiaal en eventuele extra functies die de screenprotector heeft. Vraag jezelf daarvoor het volgende af:

  • Wil je kunststof of toch het stevigere glas?
  • Vind je privacy belangrijk?
  • Gebruik je ook een hoesje?
  • Wil je graag schoon en hygiënisch scherm?
  • Heb je soms hoofdpijn door te veel blauw licht?

Materiaal: glas of kunststof

Kunststof screenprotectors zijn vaak goedkoper en bieden prima bescherming. Omdat ze wat dunner zijn, vallen ze niet zo op als hun glazen tegenhangers. Ook levert het minder problemen op als je er een hoesje bij gebruikt. Het nadeel is dat je scherm iets minder helder wordt en minder fijn aanvoelt door de plastic laag. Met glas heb je dat probleem niet; je scherm voelt en ziet eruit als normaal. Bovendien is glas sterker en krast het minder snel. Daardoor blijft een glazen screenprotector langer mooi.

Privacy glass: geen pottenkijkers

Met een screenprotector met privacy glass zorg je ervoor dat mensen niet kunnen meekijken op je smartphone. Dit speciale glas kleurt namelijk zwart als je er vanaf de zijkant tegenaan kijkt. Kijk je recht van voren op je scherm, dan zie je alles gewoon prima. Jij ziet bijvoorbeeld in de trein alles wat je doet, maar de mensen naast je niet. Handig voor als je persoonlijke gesprekken voert met je familie/partner of wanneer je vertrouwelijke informatie van je werk bekijkt.

Case friendly: voor gebruik met hoesje

Als je naast een screenprotector ook een hoesje gebruikt, dan is het verstandig om een case friendly screenprotector te kopen. Deze screenprotector loopt net niet helemaal door tot aan de rand van je scherm. Je voorkomt daardoor dat je hoesje de screenprotector van je scherm duwt. Vooral bij smartphones met gebogen schermranden komen hoesjes namelijk vaak boven de schermrand uit. Een case friendly screenprotector blijft ook dan goed plakken.

Antibacteriële laag: hygiënisch en helder

Omdat je je smartphone de hele dag door gebruikt, komen er allerlei bacteriën op je scherm. Een antibacteriële laag op je screenprotector doodt het grootste deel van die bacteriën. Zo voorkom je dat je smartphone een bron van ziektekiemen wordt. Meestal hebben deze screenprotectors ook een olieafstotend laagje dat ervoor zorgt dat je vingers geen blijvende afdrukken achterlaten. Daardoor ziet je smartphone er altijd schoon uit en hoef je niet steeds je vette vingerafdrukken weg te vegen.

Blauw licht filter: minder last van je ogen

Een screenprotector met blauw licht filter beschermt niet alleen je smartphone, maar ook je ogen. Alle smartphones stralen blauw licht uit. Dat type licht kan ervoor zorgen dat je hoofdpijn krijgt of 's avonds niet in slaap komt. Een screenprotector met blauw licht filter laat dat licht niet door. Daardoor heb je minder kans op hoofdpijn en slaapproblemen, ook als je overdag veel op je smartphone kijkt. Smartphones hebben vaak zelf een functie waarmee je blauw licht uitzet, maar je scherm krijgt daardoor een gele tint. Met een screenprotector heb je daar geen last van.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen