The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jeroen

Siemens wasmachine wifi instellen

Bij Siemens wasmachines met wifi moet je nog steeds zelf de was in de machine laden, maar met Siemens Home Connect heb je wel toegang tot handige functies. Om hiervan gebruik te maken moet je wasmachine eerst aangemeld worden op je wifi-netwerk, maar hoe gaat dit precies? Dat lees je in dit artikel.

Stap 1: download de Home Connect app

Download de Home Connect app in de Play Store of App Store. Open de app en maak een account aan door op registreer te drukken. Heb je al een account? Log dan in via de knop login met je gegevens.

Stap 2: aanmelding starten

Router Siemens wasmachine

Start de aanmelding van de wasmachine op je wifi-netwerk. Dit gaat het makkelijkste als jouw router een zogeheten WPS-functie heeft. Als jouw router hier niet over beschikt, verbind je de wasmachine handmatig. Let op: sommige modellen van Siemens volgen een ander proces. Dit merk je wanneer je display andere opties weergeeft dan hieronder aangegeven. Kijk in dit geval in de handleiding van je wasmachine.

Automatisch log-in Siemens wasmachine

Automatisch verbinden via WPS

Houd de toets Activeer langer dan 3 seconden ingedrukt. Op het display verschijnt de afkorting Aut. Druk op start/pauze. De wasmachine probeert nu verbinding te maken met het thuisnetwerk. Activeer binnen 2 minuten de WPS-functie op je router. Bij een succesvolle verbinding zie je Con verschijnen op het display van je wasmachine. Druk nogmaals op Activeer.

Handmatig verbinden siemens wasmachine

Handmatig verbinden

Druk de toets Activeer langer dan 3 seconden in en selecteer verbinden. Het apparaat maakt nu een eigen wifi-netwerk. Verbind je smartphone met dit netwerk en gebruik als wachtwoord "HomeConnect". Is je smartphone of tablet succesvol verbonden? Open dan de app en voer de netwerknaam en het wachtwoord van je thuisnetwerk in. Kies nu Aan huishoudapparaat overdragen. Wanneer het apparaat succesvol is verbonden, verschijnt op het display verbonden. Druk op Activeer.

Stap 3: wasmachine verbinden met de app

App verbinden Siemens wasmachine

Zet de wasmachine aan en wacht tot het wifi-symbool op het display verschijnt. Houd de toets Activeer langer dan 3 seconden ingedrukt. Op het display verschijnt Automatisch log-in netwerk. Selecteer Verbinden met app en druk op App verbinden.

Stap 4: voeg de wasmachine toe in de app

Wasmachine app Siemens

Is je smartphone nog verbonden met het Home Connect netwerk? Maak dan eerst verbinding met je eigen netwerk. Open de Home Connect app en kies verbinden om je wasmachine toe te voegen. Als je je wasmachine niet ziet staan, dan zoek je hem op met Huisapparaten zoeken. Volg de laatste stappen en selecteer verder op je wasmachine. Wanneer de wasmachine is verbonden, dan verschijnt op het display App verbonden. Druk op Activeer en je bent klaar!© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen