The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Hoe was je je kleding?

Wanneer je gaat wassen, wil je niet dat je kleding 2 maten kleiner of in een andere kleur de wasmachine uitkomt. Bij de was doen is het daarom belangrijk om een aantal dingen in de gaten te houden. In dit artikel lees je hoe je je kleding het beste wast.

Was sorteren

Was in wasmand

Nog voor het kleding wassen is het belangrijk om je was te sorteren. Hiermee zorg je ervoor dat de stof en kleur van je kleding langer mooi blijft. Je maakt 3 stapels op basis van de kleur, vervolgens scheid je de was op basis van het type textiel en de temperatuur op het waslabel.

Wasvoorschriften

Waslabel met symbolen

Kijk voordat je de was gaat doen altijd naar de wasvoorschriften aan de binnenkant van je kleding. Door de wasvoorschriften weet je precies hoe je je kleding het beste wast. Zo zie je op hoeveel graden je een kledingstuk mag wassen en welk wasprogramma je het beste kunt gebruiken.

Wasprogramma

Wasmiddellade

Afhankelijk van het wasmachine model heb je op het bedieningspaneel keuze uit algemene wasprogramma's voor bijvoorbeeld katoen en wol en specifieke wasprogramma's voor wasgoed als beddengoed en overhemden. Om energie te besparen was je met een eco programma langere tijd op een lagere temperatuur.

Wasmiddel

Automatische wasmiddeldosering

Je hebt de keuze uit wasmiddel voor bonte, witte of donkere was. Ook bestaat er wasmiddel speciaal voor stoffen zoals wol. Dit wasmiddel produceert extra schuim om wrijving tussen het wasgoed te beperken. Verder heb je nog de keuze tussen waspoeder en vloeibaar wasmiddel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen