The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jeroen

Waar moet het wasmiddel in?

Yes, je hebt een nieuwe wasmachine. Je stopt de trommel vol met je vuile wasgoed en stelt het gewenste wasprogramma in. Het enige wat je nog moet doen is het wasmiddel in de wasmachine. Waar moet wasmiddel in? In dit artikel leg ik het je uit.

In welk bakje moet wasmiddel

De meeste wasmiddellades hebben 3 wasmachine vakjes voor je wasmiddel. Ieder vak heeft een eigen markering. Deze geeft aan of de uitsparing voor de hoofdwas, de voorwas of voor wasverzachter is.

Hoofdwas (II)

Wasmiddellade met vakje voor hoofdwas

In het vak waarbij een "II" (of 2) staat, doe je het wasmiddel voor de hoofdwas. Dit is het meest gebruikte vak. De hoeveelheid wasmiddel die je toevoegt hangt af van hoe vuil je was is. De gewenste dosering vind je op de verpakking van je wasmiddel.

Voorwas (I)

Wasmiddellade met vakje voor voorwas

Als je erg vuile was hebt, draai je een voorwas. Hiermee spoel jij je wasgoed voor. Voor deze was gebruik je het vak waarbij een "I" (of 1) staat. Deze optie is overigens niet bij alle wasprogramma's mogelijk.

Wasverzachter (*)

Wasmiddellade met vakje voor wasverzachter

Wasverzachter doe je in het vak met een ster of bloem. Dit is meestal het kleinste vak van de lade. Door wasverzachter te gebruiken, voelt je wasgoed zacht aan. Ook geeft het een frisse geur. Let erop dat je niet meer gebruikt dan aangegeven staat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.044 beoordelingen