The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rowan

5 tips om je wasmachine te gebruiken

Met deze tips haal je meer gebruiksgemak en plezier uit je wasmachine. Zo heb je minder last van lawaai als je de wasmachine op een harde vloer zet. Let er ook op dat je niet te veel wasmiddel gebruikt. Met de juiste dosering blijft je was langer mooi. Ben je benieuwd naar alle tips, lees dan verder hoe je je wasmachine gebruikt.

Aan de slag met je wasmachine

Wasmachine gebruiken

Met deze tips maak je optimaal gebruik van je wasmachine:

  • Tip 1. Plaats je wasmachine op een harde vloer
  • Tip 2. Sorteer je was op kleur, stof en temperatuur
  • Tip 3. Gebruik de juiste wasmiddeldosering
  • Tip 4. Kies een geschikt wasprogramma
  • Tip 5. Maak je wasautomaat regelmatig schoon

Tip 1: plaats je wasmachine op een harde vloer

Wasmachine gebruiken

Om lawaai te voorkomen, zet je je wasmachine op een harde, stabiele vloer. Belangrijk is dat deze niet meeveert en niet te glad is. Het beste is een betonnen of stenen vloer of een matte tegelvloer. Je hebt hiermee minder last van herrie tijdens het centrifugeren. Het minst geschikt is een houten vloer, laminaat, tapijt of een gladde tegelvloer. De wasmachine veert dan mee, wiebelt en maakt meer lawaai. Kies daarom bij voorkeur een harde vloer.

Tip 2: sorteer je was

Wasmachine trommel

Sorteer je was op kleur, stof en temperatuur. Maak aparte stapels en houd bonte, witte en donkere was gescheiden. Kijk vervolgens naar het type stof. Doe een wollen trui bijvoorbeeld niet bij je spijkerbroek. Tot slot sorteer je je was op basis van de temperatuur. Kijk altijd op het wasetiket van je kleding of deze in de wasmachine mag en op hoeveel graden.

Tip 3: gebruik de juiste dosering

Wasmiddel doseren

Je was blijft langer mooi met de juiste wasmiddeldosering. Kijk op de verpakking om te zien hoeveel je nodig hebt. Gebruik niet te veel; dit maakt je was ruw en vaal en laat zeepresten achter. Behalve de juiste dosering let je op het type wasmiddel. Voor witte overhemden koop je wasmiddel voor je witte was. Voor donkere of gekleurde was koop je aparte zeep. Elke stof krijgt zo de juiste behandeling.

Tip 4: kies het juiste wasprogramma

Wasmachine

Kies een wasprogramma dat bij het type was past. Voor je wollen trui bijvoorbeeld gebruik je het wolprogramma. Beddengoed was je met het katoenprogramma op 60°C schoon. Soms is er een aparte optie voor beddengoed, die automatisch de juiste instellingen heeft. Als je haast hebt, gebruik je een snel programma en bespaar je tijd. Let erop dat je lingerie in een waszakje stopt. Sluit ritsen en knopen en keer je kleding binnenstebuiten.

Tip 5: maak je wasmachine schoon

Wasmachine onderhouden

Voorkom stank en maak je wasmachine regelmatig schoon. Draai om de paar maanden een hete was. Maak de trommel leeg en zet een katoenprogramma aan op 90°C. Je wasmachine blijft op deze manier fris en gaat langer mee. Neem af en toe het deurrubber af met een vochtige doek. Een andere tip: spoel maandelijks de wasmiddellade schoon. Je voorkomt dat zeepresten zich ophopen en je last krijgt van stank.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen