The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Heb ik de juiste vloer voor mijn wasmachine?

Je hebt of zoekt een nieuwe wasmachine. Natuurlijk wil je zo min mogelijk geluid tijdens het centrifugeren. Om lawaai te voorkomen is het belangrijk dat je de wasmachine op de juiste vloer zet. Je leest hier welke vloeren het meest geschikt zijn om je wasmachine op te zetten. En wat je moet doen als je een minder geschikte vloer hebt.

Geschikte vloeren

Wasmachine op geschikte vloer

Je hebt het minste last van lawaai als je de wasmachine op een harde, stabiele vloer zet. Belangrijk is dat deze niet meeveert en niet glad is. Deze vloeren zijn het meest geschikt om een wasmachine op te zetten:

  • Betonnen vloer
  • Stenen vloer
  • Matte tegelvloer

Let op: zet je wasmachine waterpas om lawaai te voorkomen.

Minder geschikte vloeren

Wasmachine op ongeschikte vloer

De volgende vloeren zijn minder geschikt om een wasmachine op te zetten. Je hebt hier het meeste kans dat de wasautomaat gaat trillen, schuiven en lawaai maakt:

  • Houten vloer
  • Laminaat
  • Tapijt
  • Gladde tegelvloer

Wat doen bij een minder geschikte vloer

Ongeschikte vloeren voor een wasmachine

Staat je wasmachine op een minder geschikte vloer? Kijk dan eerst of je thuis de mogelijkheid hebt om de wasmachine naar een harde, stabiele ondergrond te verplaatsen. Wanneer dit niet lukt, zet je de wasautomaat op een betontegel van 60 bij 60 centimeter, met een dikte van minimaal 3 centimeter. Je zorgt er hiermee voor dat de wasmachine stabiel staat en minder lawaai maakt.

Juist gebruik van trillingsdempers

Trillingsdempers

Wellicht vraag je je af of het gebruik van trillingsdempers zin heeft. In principe is het beter om geen trillingsdempers te gebruiken. Nieuwe wasmachines hebben rubberen pootjes, wat al voor een dempende werking zorgt. Als je een oude wasmachine hebt, zijn trillingsdempers wel handig, aangezien de rubberen pootjes na verloop slijten. Let op: wil je trillingsdempers gebruiken? Doe dit dan alleen bij een oude wasmachine en alleen op een betonnen- of stenen vloer of tegelvloer.

Niet doen: lekbak met trillingsdempers

Lekbak

Gebruik nooit een lekbak in combinatie met trillingsdempers. Dit maakt het probleem juist erger. Je hebt hierdoor meer last van lawaai.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.838 beoordelingen