The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue

Wasmachine problemen

Je wasmachine lekt, maakt herrie, stinkt of toont een foutcode op het display. Gelukkig lees je hier hoe jij dit probleem snel en eenvoudig oplost. Bijvoorbeeld door het afvoerfilter schoon te maken. Of door de wasmachine waterpas te zetten.

Wasmachine storing

Wasmachine storing

Je wasmachine doet het niet en toont een foutmelding op het display. Bijvoorbeeld wanneer de wasmachine het water niet afvoert of er geen water in de trommel komt. Natuurlijk wil je snel een oplossing. Om erachter te komen wat er aan de hand is, hebben wij per merk de meest voorkomende wasmachine storingen op een rijtje gezet.

Wasmachine maakt herrie

Samsung wasmachine kalibreren

Help, je wasmachine trilt en maakt lawaai. Mogelijk komt dit doordat de wasmachine op een houten vloer staat of niet waterpas staat. Belangrijk is daarom dat je de wasautomaat waterpas zet op een harde vloer. Heb je een Samsung wasmachine? Dan moet je deze ook kalibreren. Dit is heel simpel en duurt maar een paar minuten.

Wasmachine lekt

Wasmachine toevoer

Als je wasmachine lekt kan dit verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of de aan- en afvoerslang aan beide kanten goed vast zit. Een andere reden kan zijn dat er wasgoed tussen de deur vast zit. Hierdoor lekt er water via de voorkant in de bodemlade. Belangrijk is dan om de wasmachine van de stroom te halen en het apparaat tijdelijk te kantelen. Draai hierbij de kraan helemaal dicht. Je leest hier wat je moet doen als je wasmachine lekt.

Wasmachine stinkt

Wasmachine trommel

Stinkt je wasmachine? Zet dan de trommelreiniging aan of een katoenprogramma op 90°C. Zorg er wel voor dat de trommel helemaal leeg is en gebruik geen wasmiddel. Maak vervolgens de rubberen ring bij de trommel schoon. Je doet dit met een sopje en heet water. Daarna open je het klepje voor het afvoerfilter, onder in de wasmachine. Bij het legen van dit filter vang je het water op met een teiltje. Lees hier hoe je de stank uit je wasmachine weghaalt.

Wasmachine aansluiten

Wasmachine aansluiten

Ga je verhuizen en neem jij je huidige wasmachine mee, lees dan hier hoe je een wasmachine aansluit. Niet alleen handig als je verhuist, maar ook wanneer je zelf een nieuwe wasautomaat installeert. Koop je een apparaat bij Coolblue, dan hoeft dit natuurlijk niet. Onze bezorgers nemen al het werk uit handen.

Wasmachine met wifi verbinden

Wasmachine met wifi verbinden

Heb je een wasmachine met wifi dan bedien jij je wasautomaat waar en wanneer je wilt met je smartphone of tablet. Via je scherm zet jij op afstand je wasmachine aan en je ziet precies wanneer je was klaar is. Maar hoe koppel jij je wasautomaat aan je smartphone of tablet? Onze wasmachinespecialist legt graag uit hoe je dit doet.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen