The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Hoe ontkoppel je een wasmachine?

Je wil je oude wasmachine door ons laten meenemen bij het bezorgen van je nieuwe wasmachine. Om ervoor te zorgen dat dit soepel verloopt, ontkoppel je de wasmachine vooraf. Onder meer door de wasautomaat van de stroom te halen en de slang los te koppelen. Lees hier hoe je dit snel en eenvoudig doet.

Video: stap voor stap

Om je oude wasmachine los te koppelen, volg je onderstaande stappen. Je hebt hierbij een oude handdoek en een teiltje nodig:

  • Stap 1: haal je wasmachine van de stroom.
  • Stap 2: draai de toevoerkraan dicht.
  • Stap 3: koppel de toevoerslang los.
  • Stap 4: haal de afvoerslang uit de afvoer.
  • Stap 5: plak beide slangen vast.
  • Stap 6: leeg het afvoerfilter.

Let op: vergeet niet de transportbouten aan de bezorgers mee te geven. Deze zijn nodig om de trommel tijdens het vervoer te beschermen.

Stap 1: wasmachine van de stroom

Wasmachine uitschakelen

Schakel de wasmachine uit en haal deze van de stroom. Controleer vervolgens of er geen was meer in de trommel zit. Je favoriete shirt wil je natuurlijk voor jezelf houden.

Stap 2: draai de kraan dicht

Toevoerkraan wasmachine

Via de achterkant van de wasmachine volg je de toevoerslang richting de kraan. Draai de kraan dicht met de klok mee.

Stap 3: koppel de toevoerslang los

Toevoerslang wasmachine losmaken

Koppel de toevoerslang los. Dit doe je door aan de ring tussen de kraan en de slang te draaien. Let er op dat er water uit de slang komt. Dit vang je op met een teiltje.

Stap 4: afvoerslang uit de afvoer

Afvoerslang uit de afvoer

Haal de afvoerslang uit de afvoer. Laat de slang helemaal leeglopen in een teiltje.

Stap 5: plak beide slangen vast

Aan- en afvoerslang wasmachine

Plak beide slangen met de opening omhoog aan de achterkant van de wasmachine vast. Met tape zorg je ervoor dat ze stevig blijven zitten. Zo hoef je niet bang te zijn dat er nog water uit druppelt.

Stap 6: leeg het afvoerfilter

Afvoerfilter wasmachine legen

Plaats een handdoek en een opvangbakje voor het filter. Open het klepje voor het afvoerfilter onder in de wasmachine. Zit er een slangetje bij het filter? Gebruik dit dan om het water weg te laten lopen. Draai daarna het filter los en vang het resterende water op. Plaats het filter terug en sluit het slangetje af. Tot slot doe je het afvoerklepje dicht. De wasmachine is nu klaar om aan de bezorgers mee te geven. Zorg ervoor dat deze klaar staat bij de voordeur van je woning.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.159 beoordelingen