The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe moet ik mijn wasmachine verhuizen?

Bij een verhuizing moet je met veel dingen rekening houden. Zo ook bij het verhuizen van je wasmachine. In dit artikel lees je hoe je dit het beste aanpakt en welke stappen je moet volgen.

Stap 1: zorg dat er geen water meer in zit

Wasmachine kraan

Draai de waterkraan dicht voor je de wasmachine loskoppelt. Vervolgens koppel je de afvoerslang bij de waterkraan los. Houd een emmer ernaast, aangezien de slang nog vol water kan zitten. Verwijder daarna de afvoerslang uit de afvoer en leeg de slang in de emmer. Leg als laatste een handdoek bij het filter aan de voorkant voor het laatste restje water. Het filter bevindt zich achter een klep rechtsonder aan de voorkant.

Stap 2: zet de trommel vast met transportbouten

Transportbouten wasmachine

De trommel is het meest kwetsbare gedeelte van een wasmachine. Wanneer je deze niet goed vastzet tijdens de verhuizing, is er kans dat hij te veel schudt. De kans op beschadiging is dan groot en dat is wel het laatste wat je wil. Om dit te voorkomen zet je de trommel vast met de meegeleverde transportbouten. Hoeveel transportbouten er worden meegeleverd en waar je ze vastzet, verschilt per merk.

Stap 3: vervoer de wasmachine rechtop

Wasmachine bezorgers

Houd tijdens het vervoeren de wasmachine altijd rechtop. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen. Til de wasmachine ook altijd met 2 mensen. Naast dat het onhandig tilt, kan het gewicht van het apparaat oplopen tot bijna 100 kilo. Met een steekkar of traploper maak je het jezelf nog gemakkelijker. Staat de wasmachine eindelijk rechtop in het busje? Zet hem dan goed vast om te voorkomen dat hij schuift tijdens het rijden.

Stap 4: opnieuw aansluiten

Wasmachine waterpas zetten

Je bent er bijna. Til de wasmachine weer met z’n tweeën naar boven en sluit hem aan. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen. Laat je deze zitten, dan gaat de wasmachine kapot. De bouten blokkeren de trommel en wanneer deze gaat draaien voor een programma, draait hij zichzelf kapot door de druk. Controleer of de wasmachine waterpas staat om geluidshinder te voorkomen. Sluit de afvoerslang weer aan en je bent klaar om te wassen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.917 beoordelingen