The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe moet je je wasmachine verhuizen?

Bij het verhuizen van je wasmachine let je op een paar belangrijke dingen. Zet de trommel altijd vast met transportbouten. Zo bescherm je je wasmachine tijdens het verhuizen. Dit geldt voor bovenlader én voorlader wasmachines. Wat je ook moet doen: vang het water uit de wasautomaat op met een emmer. Je leest hier hoe je in een paar stappen je wasmachine verhuist.

Stap 1: zorg dat er geen water meer in zit

Wasmachine kraan

Draai de waterkraan dicht voor je de wasmachine loskoppelt. Vervolgens koppel je de aanvoerslang bij de waterkraan los. Houd een emmer ernaast, aangezien de slang nog vol water kan zitten. Verwijder daarna de afvoerslang uit de afvoer en leeg de slang in de emmer. Leg als laatste een handdoek bij het filter aan de voorkant voor het laatste restje water. Het filter bevindt zich achter een klep rechtsonder aan de voorkant.

Stap 2: zet de trommel vast met transportbouten

Transportbouten wasmachine

Om de trommel goed te beschermen tijdens de verhuizing, zet je deze vast met transportbouten. Als het goed is heb je die destijds bewaard bij de bezorging. De transportbouten voorkomen dat de trommel tijdens het vervoer te veel schudt en beschadigt. Zet de trommel daarom goed vast met transportbouten. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine om te zien waar je deze vastzet. Dit verschilt per merk. Zorg ervoor dat je de transportbouten ook na de verhuizing weer bewaart. Deze kunnen altijd van pas komen.

Stap 3: vervoer de wasmachine rechtop

Wasmachine bezorgers

Houd de wasmachine altijd rechtop tijdens het vervoeren. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen. Til het apparaat altijd met 2 mensen. Dit is het meest veilig en zo verdeel je het gewicht. Gebruik een steekkar of traploper voor nog meer gemak. Staat de wasmachine rechtop in een busje? Zet de wasautomaat dan goed vast, zodat die niet schuift tijdens het rijden. Om krassen en deuken tegen te gaan, wikkel je de wasmachine in bubbeltjesplastic of een deken.

Stap 4: opnieuw aansluiten

Wasmachine verhuizen

Je bent er bijna. Til de wasmachine weer met z’n tweeën naar boven en sluit hem aan. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen. Laat je deze zitten, dan gaat de wasmachine kapot. De bouten blokkeren de trommel en wanneer deze gaat draaien voor een programma, draait hij zichzelf kapot door de druk. Controleer of de wasmachine waterpas staat om geluidshinder te voorkomen. Sluit de afvoerslang weer aan en je bent klaar om te wassen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.522 beoordelingen