The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

Hoe moet ik mijn wasmachine verhuizen?

Bij een verhuizing moet je met veel dingen rekening houden. Zo ook bij het verhuizen van je wasmachine. In dit artikel lees je hoe je dit het beste aanpakt en welke stappen je moet volgen.

Stap 1: zorg dat er geen water meer in zit

Wasmachine kraan

Draai de waterkraan dicht voor je de wasmachine loskoppelt. Vervolgens koppel je de afvoerslang bij de waterkraan los. Houd een emmer ernaast, aangezien de slang nog vol water kan zitten. Verwijder daarna de afvoerslang uit de afvoer en leeg de slang in de emmer. Leg als laatste een handdoek bij het filter aan de voorkant voor het laatste restje water. Het filter bevindt zich achter een klep rechtsonder aan de voorkant.

Stap 2: zet de trommel vast met transportbouten

Transportbouten wasmachine

Om de trommel goed te beschermen tijdens de verhuizing, zet je deze vast met transportbouten. Als het goed is heb je die destijds bewaard bij de bezorging. De transportbouten voorkomen dat de trommel tijdens het vervoer te veel schudt en beschadigt. Zet de trommel daarom goed vast met transportbouten. Raadpleeg de handleiding van je wasmachine om te zien waar je deze vastzet. Dit verschilt per merk. Zorg ervoor dat je de transportbouten ook na de verhuizing weer bewaart. Deze kunnen altijd van pas komen.

Stap 3: vervoer de wasmachine rechtop

Wasmachine bezorgers

Houd tijdens het vervoeren de wasmachine altijd rechtop. Zo blijft de trommel stabiel en komt er geen druk op de leidingen. Til de wasmachine ook altijd met 2 mensen. Naast dat het onhandig tilt, kan het gewicht van het apparaat oplopen tot bijna 100 kilo. Met een steekkar of traploper maak je het jezelf nog gemakkelijker. Staat de wasmachine eindelijk rechtop in het busje? Zet hem dan goed vast om te voorkomen dat hij schuift tijdens het rijden.

Stap 4: opnieuw aansluiten

Wasmachine waterpas zetten

Je bent er bijna. Til de wasmachine weer met z’n tweeën naar boven en sluit hem aan. Vergeet niet de transportbouten te verwijderen. Laat je deze zitten, dan gaat de wasmachine kapot. De bouten blokkeren de trommel en wanneer deze gaat draaien voor een programma, draait hij zichzelf kapot door de druk. Controleer of de wasmachine waterpas staat om geluidshinder te voorkomen. Sluit de afvoerslang weer aan en je bent klaar om te wassen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.123 beoordelingen