The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Francis

Hoe moet je je wasmachine schoonmaken?

Met het schoonmaken van je wasmachine voorkom je storingen en zorg je ervoor dat je wasmachine langer meegaat. Een schone wasmachine zorgt er ook voor dat je kleding bij elke wasbeurt fris uit de trommel komt. Het is daarom belangrijk om regelmatig je wasmachine te reinigen. Je leest hier hoe je dit doet.

Stank verwijderen

Wasmachine trommel

Je wasmachine stinkt en je kleding wordt niet goed meer schoon. De geur trekt tijdens het wassen in je kleding en bacteriën spoelen niet volledig weg. Het goede nieuws is dat je een stinkende wasmachine al met een aantal stappen weer fris laat ruiken. Denk bijvoorbeeld aan het draaien van een hete was, het schoonmaken van de rubberen ring of het legen van het wasmachinefilter.

Afvoer ontstoppen

Wasmachine afvoerfilter

Als het wasprogramma ineens wel heel lang duurt of je wastrommel nog vol met water zit, kan het zijn dat je wasmachine geen water meer afpompt. Je wasmachine pompt niet af doordat het filter of de afvoer verstopt is of doordat de pomp defect is. Als de afvoer van je wasmachine verstopt is, blijft je was zich maar opstapelen. Door zelf het heft in eigen hand te nemen, zorg jij met een aantal handelingen dat je afvoer weer goed doorloopt.

Kalkaanslag verwijderen

Wasmachine kalkaanslag verwijderen

Kalkaanslag is schadelijk voor je wasmachine en verkort de levensduur van je apparaat. Ook zorgt kalkaanslag ervoor dat het langer duurt voordat het water is opgewarmd. Hierdoor verbruik je meer energie en loop je het risico dat het verwarmingselement kapot gaat. Het goede nieuws is dat je hier iets aan kunt doen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.220 beoordelingen