The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Advies over de snelheid van een computer

Hoe snel een computer aanvoelt, is lastig aan te geven. Wat iemand snel vindt, vindt de ander misschien wel langzaam. Het is daarom echt een persoonlijke kwestie. Maar om het je toch gemakkelijker te maken, hebben we een verdeling gemaakt voor snelle computers. Deze zijn opgedeeld in de categorieën standaard, snel, sneller en snelst. Zo heb je toch een idee hoe snel een computer ongeveer is.

Basisklasse

HP desktop pc met Intel Core i3 icoon.

In deze categorie vind je computers die niet over onderdelen beschikken die de snelheid van de pc ten goede komen. De computers uit deze categorie hebben maximaal een Intel Core i3 processor en een SSD. Ook programma’s laden niet zo snel omdat een krachtige processor ontbreekt. Wel is het zo dat computers in dit segment aantrekkelijk geprijsd zijn.

Computers in deze categorie hebben:

  • Een processor tot en met een Intel Core i3
  • Een HDD of een SSD

Middenklasse

Medion PC met Intel Core i5 icoon.

Desktops die tot de middenklasse behoren, beschikken over een SSD en een Intel Core i5 en eventueel een extra harde schijf. Niet alleen starten deze pc’s in ongeveer 15 seconden op, ook zware programma’s werken zonder problemen op deze computers. Gebruik deze computers bijvoorbeeld om te werken met Photoshop of met grote Excel bestanden.

Desktops in deze categorie hebben:

  • Een SSD
  • Een Intel Core i5 processor

Topklasse

HP Omen pc met Intel Core i7 icoon.

De snelste pc’s zijn geschikt voor alle programma’s. Opstarten doe je in ongeveer 10 seconden en met meerdere zware programma’s tegelijkertijd werken is een eitje voor deze computers. Deze desktops zijn voorzien met de beste hardware. Dus denk aan een Intel Core i7 processor en een PCIe SSD. Deze SSD schijven zijn net iets sneller dan een reguliere SSD, waardoor programma’s nog sneller laden en de pc sneller opstart.

De snelste computers hebben:

  • Een Intel Core i7 processor
  • Een PCIe SSD

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.086 beoordelingen