The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Stan

Hoe sluit ik mijn Sonos Arc of Beam aan?

Yes, je nieuwe Sonos Arc of Beam is binnen. Voordat je gebruik kunt maken van je speaker, moet je hem eerst installeren. Na het volgen van de stappen in de Sonos Controller app, is je speaker klaar voor gebruik.

Je Sonos soundbar installeren

In 9 stappen gaan we je nieuwe Sonos soundbar installeren.

Stap 1: Sonos apparaat aansluiten op stroom

Stap 2: Sonos app openen

Stap 3: opstarten

Stap 4: je smartphone of tablet verbinden met het netwerk

Stap 5: speaker installeren

Stap 6: klaarmaken voor gebruik

Stap 7: op televisie aansluiten

Stap 8: tv instellingen aanpassen

Stap 9: streamingdienst toevoegen

Sonos apparaat aansluiten op netstroom

Sonos netstroom

Sluit je soundbar aan op het stopcontact. Dit doe je met de meegeleverde voedingskabel.

Open de Sonos app

Sonos App installatie

Als je de app hebt gedownload, dan vind je deze tussen de applicaties van je smartphone of tablet. Open de app en druk op Een nieuw Sonos systeem installeren. Selecteer vervolgens de standaardinstallatie en druk op volgende.

Opstarten

Opstarten van Sonos App

Tijdens het opstarten gaat het lichtje op de soundbar branden.

Let op: het kan zijn dat je andere kleuren of niets ziet branden. Bij twijfel klik je op Ik twijfel over het lichtje. Vervolgens legt de app uit wat je moet doen om door te gaan naar de volgende stap.

Je smartphone of tablet verbinden met het netwerk

Verbinden met Sonos netwerk

Deze stap sla je over als je een Android smartphone of tablet hebt. Het Android besturingssysteem maakt namelijk automatisch verbinding met de Sonos speaker. Sluit de Sonos Controller app door op de home knop van je iPhone of iPad te drukken. Vervolgens ga je naar je wifi instellingen. Tussen de lijst met beschikbare netwerken zie je de naam van je Sonos apparaat staan. Druk op deze naam en keer terug naar de Sonos Controller app.

Speaker installeren

Speaker installeren

De app geeft nu aan dat je soundbar is gevonden. Druk op deze speler instellen. Hierna klik je op ga naar configureren van accessoires. Vervolgens selecteer je het thuisnetwerk waarmee je het Sonos apparaat wilt koppelen. Klik op volgende. Hierna is de configuratie voltooid en is je speaker verbonden met je wifi netwerk.

Klaarmaken voor gebruik

Soundbar klaarmaken

Klik 2 keer achter elkaar op volgende en vervolgens op deze speler instellen. Vervolgens druk je op de Sonos knop op de soundbar. Kijk voor de zekerheid in de handleiding van de soundbar als je niet zeker weet waar deze knop zich bevindt.

Op televisie aansluiten

Sonos soundbar op tv aansluiten

Gebruik de meegeleverde hdmi arc kabel om de soundbar met de tv te verbinden. Let op: je tv moet dus over een hdmi arc uitgangspoort beschikken. Nadat je de soundbar op de tv hebt aangesloten, druk je op volgende in de Sonos app. Zet vervolgens een film of tv programma op.

Let op: je hoort nu nog geen geluid uit je soundbar. Klik op volgende. De tv is succesvol aangesloten met je Sonos apparaat.

Tv instellingen aanpassen

Audio instellingen tv

Ga met je afstandsbediening van je tv naar instellingen en ga naar geluidsinstellingen. Druk op externe speakers. Dit zorgt ervoor dat de speakers van je tv uitgeschakeld zijn en het geluid naar je Sonos apparaat wordt gestuurd.

Streamingdiensten toevoegen

Je Sonos apparaat is nu succesvol aangesloten en je hoort nu geluid uit je soundbar te komen. Om muziekdiensten toe te voegen aan de Sonos Controller app, moet je een account registreren. Vul je e-mail adres in en druk vervolgens op Volgende. Hierna geef je de app toegang om je locatie te gebruiken. Druk in de 2 volgende schermen op Volgende. Hiermee geef je de app toestemming om je gebruikersgegevens op te slaan en rond je de installatie af.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen