Geschreven door Lucas

Specialisten review AirPods Max

We kennen Apple AirPods als oordopjes, maar met AirPods Max heeft Apple haar eerste koptelefoon gelanceerd. Hij beschikt over topklasse noise cancelling en een krachtig en helder geluid. Wat ik verder vind van de koptelefoon, lees je in deze review.

Topklasse noise cancelling

Noise cancelling testen

Het strijdveld van topklasse noise cancelling koptelefoons wordt met AirPods Max erbij steeds groter. De Sony WH-1000XM4 en Bose NC700 bliezen mij al omver en deze koptelefoon doet precies hetzelfde. Met de noise cancelling ingeschakeld hoor ik niets meer van mijn omgeving wanneer ik muziek luister. In de trein, thuis op de bank in een druk huis, in de supermarkt. Ik focus mij op waar ik mee bezig ben en hoor meer van mijn favoriete nummers.

Bioscoop geluid

Geluidskwaliteit koptelefoon

Door de toevoeging van Surround Sound kijk ik naar films en series op Apple TV en Disney+ met ruimtelijk geluid. Zo speel ik een van mijn favoriete series af met de surround functie ingeschakeld en merk ik echt verschil. Een explosie klinkt groots, ruimtelijk en maakt meer impact. Hierdoor lijkt het zelfs wanneer ik op een klein scherm kijk alsof ik in de bioscoop zit.

Krachtig en helder geluid

Krachtig geluid

Het geluid dat AirPods Max produceert is precies wat ik mooi vind. Het is krachtig, maar nog steeds helder. Zo klinkt een basgitaar extra diep, maar hoor ik nog steeds veel detail in de stem van een zanger of zangeres. Alle tonen krijgen genoeg ruimte om zich te laten horen en dat laat me naar een breed scala aan genres luisteren. Van dance tot rock en van pop tot klassiek.

Luxe koptelefoon

Luxe uitstraling koptelefoon

Qua design heeft Apple voor een luxe uiterlijk gekozen. De oorschelpen zijn van geanodiseerd aluminium, waardoor hij hard en slijtvast is. Iets wat je zelden ziet bij een koptelefoon. Het materiaal van de oorkussens is traagschuim, wat ervoor zorgt dat de koptelefoon lekker zit. Doordat Apple voor luxe heeft gekozen, is hij minder gebruiksvriendelijk. Zo heeft hij geen aan/uit-knop, vouw je hem niet compact op en is de hoofdband fragiel.

Hoog draagcomfort

Draagcomfort koptelefoon

Het traagschuim van de oorkussens zorgt ervoor dat ik urenlang muziek luister zonder dat ik last krijg m’n oren. De oorkussens zijn zacht en vormen zich goed om m’n oren. Alleen na erg lange luisteressies van 4 tot 5 uur voel ik een drukkend gevoel op mijn hoofd. Dit komt omdat de koptelefoon vrij strak zit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.067 beoordelingen