The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Hoe kies je een stofzuiger voor jouw type vloer?

Of je nu een houten vloer, tegelvloer of tapijt hebt liggen: er is altijd een geschikte stofzuiger te vinden. Maar niet elke stofzuiger is geschikt voor elk type vloer. Voor bijvoorbeeld een houten vloer heb je een stofzuiger met parketborstel nodig, zodat je geen krassen maakt. Waar je nog meer op moet letten, leggen we je in dit artikel uit.

Stofzuiger voor jouw vloertype kiezen

Niet alle stofzuigers zijn geschikt voor elke vloer. Om er zeker van te zijn dat je de juiste stofzuiger kiest, moet je op de volgende dingen letten:

  • Is het vloermondstuk geschikt voor jouw vloertype?
  • Is het mogelijk om de zuigkracht aan te passen?

Vloermondstuk stofzuiger

Vloermondstuk stofzuiger

Een houten vloer wil je beschermen tegen krassen, daarom heb je een parketborstel nodig. Deze heeft zachtere haartjes en geen wieltjes zodat je die mooie houten vloer ook mooi houdt. Een combiborstel gebruik je voor laagpolig tapijt én een harde vloer. Heb je hoogpolig tapijt liggen? Dan heb je een turboborstel nodig. Turboborstels hebben vaak hardere haren zodat deze dieper in de vezels van het tapijt of kleed komen en dus ook hardnekkiger vuil verwijderen.

Zuigkracht aanpassen

Zuigkracht van een stofzuiger

Je denkt misschien dat je voor een goed schoonmaakresultaat altijd de hoogste zuigkracht wilt hebben, maar dat is niet zo. Wanneer je namelijk een harde vloer zoals linoleum of laminaat stofzuigt op maximaal vermogen, heb je kans dat de stofzuiger zich vastklampt en de losliggende vloer optilt. Het is dan nodig om de zuigkracht aan te passen. Bij steelstofzuigers heb je deze mogelijkheid vaak niet. Maar hier is de zuigkracht over het algemeen lager waardoor ze ook geschikt zijn voor deze vloertypes.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen