The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Levi

Advies over stoomgeneratoren

Strijk jij regelmatig grote hoeveelheden wasgoed of wil je ook de kleine wasjes snel gladstrijken? Dan is een stoomgenerator een goede keuze voor jou. De watertank is ruim zodat er veel water in past. Daarnaast heeft een stoomgenerator een hogere stoomproductie en -stoot voor een snel, kreukvrij resultaat. In dit artikel vertel ik de verschillen tussen de stoomgeneratoren.

Wil je snel klaar zijn met strijken?

Snel door je wasgoed heen stoomgeneratoren

Wil je zo snel mogelijk klaar zijn met strijken, dan heb je een hoge stoomproductie, stoomstoot en stoomdruk nodig. Een hoge stoomdruk zorgt ervoor dat de stoom met meer kracht uit het strijkijzer komt. Hierdoor verdwijnen kreukels vaak al met 1 beweging. Wij noemen een stoomproductie hoog vanaf 120 gram per minuut. Ook stugge stoffen, zoals jeans, strijk je dan eenvoudig glad.

Strijk je regelmatig grote hoeveelheden wasgoed?

Grote hoeveelheden strijken stoomgeneratoren

Het is redelijk simpel: met een groot waterreservoir strijk je langer door. Het is hierdoor niet nodig de strijkklus tussentijds te onderbreken om het water bij te vullen. Heb je zoveel strijkgoed dat het water tussentijds toch op raakt? Dan is het handig om te kiezen voor een afneembaar waterreservoir. Zo hoef je niet de hele stoomgenerator mee te nemen naar de kraan.

Strijk je regelmatig overhemden?

Regelmatig overhemden strijken stoomgeneratoren

Overhemden zijn niet de gemakkelijkste kledingstukken om glad te strijken, maar er zijn wel hulpmiddelen die het strijken ervan een stuk eenvoudiger maken. Kies voor een stoomgenerator met een stoomtip. Dit houdt in dat de stoomgaatjes in de strijkzool helemaal doorlopen tot in de punt. Hierdoor strijk je gemakkelijker de boorden van een overhemd en ruimtes rondom knopen glad. Stoom je jouw overhemden liever glad? Kies dan voor een stoomgenerator die geschikt is voor verticaal gebruik.

Strijk je kwetsbare stoffen?

Kwetsbare stoffen strijken stoomgeneratoren

Kwetsbare stoffen zoals zijde behandel je met beleid. Wil je zeker zijn van een goed strijkresultaat zonder je kleding te beschadigen, dan is een stoomgenerator met automatische temperatuurinstelling iets voor jou. Hiermee strijk je alle stoffen achter elkaar, zonder van instelling en temperatuur te veranderen. De Philips PerfectCare stoomgeneratoren doen dit én voorkomen de kans op brandplekken.

Hoe ontkalk je de stoomgenerator?

Stoomreiniger ontkalken

Stoomgeneratoren werken met water en in water zit kalk. Er zijn verschillende manieren waarop een stoomgenerator ontkalkt moet worden. Sommige generatoren werken met een kalkverzamelaar of anti-kalk cartridges. Maar het kan ook zijn dat er een reinigingsprogramma moet worden ingeschakeld of dat je dit handmatig moet doen. Wil je meer weten over de verschillende anti-kalk mogelijkheden? Lees dan het adviesartikel.

Vergeet je het strijkijzer wel eens uit te zetten?

Automatische uitschakeling stoomgenerator

Vergeet jij het strijkijzer nog wel eens uit te zetten, kies dan voor een stoomgenerator met automatische uitschakeling. Laat je deze aan staan en gebruik je hem een tijdje niet, dan schakelt de stoomgenerator namelijk na enkele minuten uit. Bijna alle stoomgeneratoren van Philips hebben zo'n automatische uitschakeling. Wel zo veilig.

Levensduur verlengen?

Verleng de levensduur van jouw stoomgenerator

Om zo lang mogelijk verzekerd te zijn van goede strijkresultaten is het nodig je stoomgenerator af en toe te onderhouden. Naast ontkalken helpt het ook het strijkijzer te vullen met gezuiverd water. Dit doe je aan de hand van een waterfilter. Ook de strijkzool heeft eens in de zoveel tijd wat aandacht nodig. Deze maak je gemakkelijk schoon met een zachte, vochtige doek. De strijkzool maak je schoon wanneer hij nog lauwwarm is.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen