The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jimmy

Hoe verleng ik de batterijduur van mijn Android tablet?

Plof je 's avonds op de bank om de nieuwste aflevering van je favoriete serie, is je tablet weer leeg, terwijl je alleen overdag wat door je Facebook tijdlijn heen hebt gescrolld. Een tablet met een lege accu komt nooit uit. Daarom heb ik aantal tips verzameld waarmee je de batterijduur van je Android tablet verlengt.

De batterijduur verlengen

Je verlengt de batterijduur van je tablet vooral door dingen uit te schakelen die je niet gebruikt maar standaard aan staan op de achtergrond. Zo proberen apps je locatie te achterhalen, past het scherm vaak automatisch de helderheid aan en synchroniseren apps continu om zo snel mogelijk notificaties te kunnen geven. Dit heeft allemaal een flinke impact op de batterijduur en wordt erger naarmate je je tablet langer in gebruik hebt. Hieronder staan 4 manieren om dit tegen te gaan.

1. Zet je locatievoorzieningen uit

Locatie uitschakelen

De locatievoorzieningen van je tablet staan vaak standaard aangevinkt. Zo kan de tablet jouw locatie aan elke geïnstalleerde app doorgeven. Buienradar kan dan zien waar je bent zodat jij weet of je een paraplu moet meenemen. Dit vergt helaas wel veel van je batterij, terwijl veel apps handmatig een locatie kunnen vaststellen wanneer dat nodig is. Ga hiervoor bij Instellingen naar het kopje Persoonlijk (en, afhankelijk van je Android-versie, naar Privacy) en zet je locatiebepaling op "Batterijbesparing"/"Accubesparing".

2. Verlaag de schermhelderheid

Schermhelderheid verlagen

Wanneer het beeldscherm van je tablet aanstaat straalt dat continu een grote hoeveelheid licht uit. De helderheid wordt standaard aangepast op basis van omgevingslicht, maar kan vaak nog een stuk lager. Ga om dit aan te passen bij Instellingen naar Display of Weergave. Zet het vinkje bij Auto uit en kies zelf de juiste helderheid. Ook als je aan bovenkant van je scherm naar beneden veegt open je een menu waarin je de helderheid kan aanpassen.

3. Beperk automatische synchronisatie

automatische synchronisatie uitzetten

Heb je vaak last van een overvolle notificatiebalk op je tablet? Dan is de kans groot dat veel apps automatisch synchroniseren op de achtergrond. Dit vergt veel van de batterij. Je kan dit uitzetten of aanpassen. Ga hiervoor bij Instellingen naar Accounts. Druk rechtsboven op Meer of op de drie puntjes en zet automatische synchronisatie uit. Ga je voor maatwerk? Selecteer dan een account en kies handmatig wat je wel en niet automatisch wilt synchroniseren.

4. Schakel bluetooth en wifi uit

bluetooth

Het voortdurend verbinding houden met wifi kost veel energie. Datzelfde geldt voor bluetooth; ook wanneer je geen actieve verbinding hebt, kost dit stroom. Zet deze functies dus uit wanneer je ze niet nodig hebt. Let wel op dat je zonder actieve wifi verbinding geen notificaties krijgt van nieuwe mails, apps ed. Als je dit niet erg vindt, dan stel je bij Instellingen via WLAN/Wifi - Geavanceerd/Meer (of het radertje rechtsbovenin) in dat je wifi niet wilt behouden in slaapstand.

Jimmy
Artikel van:
Jimmy Tabletspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.090 beoordelingen