The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Marjolein

Tips voor vloggen over eten en drinken

Hoe leuk is het om je passie voor koken te delen met de buitenwereld door je culinaire hoogstandjes te filmen. Neem je zelfgemaakte recept op en vertel hoe de kijker dit heerlijke gerecht zelf thuis ook kan maken. In dit artikel lees je meer over hoe je dit aanpakt en wat je nodig hebt.

Tip 1. Kies de juiste camera

Juiste camera kiezen

Tijdens het opnemen van een food vlog wil je niet alleen jezelf filmen terwijl je kookt, maar ook inzoomen op het gerecht. Een spiegelreflexcamera is voor dit type vlog geschikt. Je kunt namelijk van lens wisselen, de camera op een statief plaatsen en een externe microfoon aan het toestel koppelen.

Tip 2. Wissel van lens

Lens wisselen

Wanneer je gerechten in beeld brengt, wil je dat de kijker trek krijgt in het heerlijke gerecht dat jij klaar maakt. Gedetailleerde shots met veel scherptediepte zijn hierbij onmisbaar. Een macrolens met een vast brandpunt is hiervoor zeer geschikt. Natuurlijk wil je ook een totaal shot van jezelf in de keuken met alle ingrediënten op het aanrechtblad. Dit maak je makkelijk met een groothoeklens.

Tip 3. Creëer de juiste belichting

Juiste belichting creëren

Om eten smaakvol in beeld te krijgen, geven natuur- en nachtlicht het mooiste resultaat. Ben je toch niet helemaal tevreden? Dan pas je de kleur, richting en sterkte van het licht eenvoudig aan door een reflectiescherm te gebruiken. Wanneer je in de avonduren food vlogs opneemt, gebruik dan een zogenoemde continu lamp die daglicht nabootst.

Tip 4. Maak gebruik van een statief

Statief gebruiken

Gebruik een verstelbaar statief wanneer je food vlogs opneemt. Je hebt je beide handen namelijk nodig voor het bereiden van je culinaire gerechten. Door een statief te gebruiken staat je camera ook meteen stabiel.

Marjolein
Artikel van:
Marjolein Cameraspecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 17.047 beoordelingen