The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Devon

Eiland afzuigkap kopen: waar op letten?

Een eiland afzuigkap is geschikt voor gebruik in een grote, open keuken. Je plaatst dit type afzuigkap in het plafond, boven een kookeiland. Let bij het kopen van een eiland kap op je huidige afvoersysteem, de afstand en breedte van je kookplaat en de benodigde accessoires.

Eiland afzuigkap kiezen

Eiland afzuigkap

Bij het kopen van een eiland afzuigkap vraag je jezelf het volgende af:

  • Heb je een grote, open keuken?
  • Wil je de afzuigkap in het plafond boven je kookplaat plaatsen?
  • Heb je een luchtafvoerbuis naar buiten of wil je een recirculatiesysteem?

Plaatsing en installatie

Eiland afzuigkap boven kookeiland

Je plaatst een eiland afzuigkap in het plafond, boven je kookplaat. Het installeren van dit type is erg complex. Daarom raden wij aan dit niet zelf te doen, maar een professional in te schakelen. Wil je de afzuigkap toch zelf installeren? Zorg dan dat het apparaat niet te hoog boven je kookplaat hangt. Anders krijgt de kap niet alle kookdampen afgevoerd. Ga uit van een maximale afstand van ongeveer 80 centimeter. Raadpleeg de meegeleverde handleiding om te zien wat de leverancier aanbeveelt.

Afvoersysteem

Verschillende afvoersystemen

Het heeft de voorkeur om een eiland afzuigkap aan te sluiten op een luchtafvoersysteem. Hierbij voert het apparaat de kookdampen af naar buiten. Het voordeel hiervan is dat de kap op vol vermogen afzuigt. Je hebt hiervoor wel een luchtafvoerbuis nodig. Heb je hier geen plaats voor in je plafond of wil je de installatie versimpelen? Laat de afzuigkap dan recirculeren. Je hebt hiervoor koolstoffilters of een recirculatieset nodig. Op de productpagina zie je precies wat je nodig hebt om de afzuigkap om te bouwen.

Verschil met een wandschouw model

Wandschouw afzuigkap en eiland afzuigkap

Een eiland afzuigkap lijkt erg op een wandschouw afzuigkap. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen:

  • Plaatsing: een eiland afzuigkap bevestig je in het plafond, boven een kookeiland. Een wandschouw model plaats je aan een wand.
  • Formaat: een eiland kap is altijd 90 centimeter breed, terwijl een wandschouw afzuigkap ook 60 centimeter breed kan zijn.
  • Afzuigcapaciteit: het afzuigvermogen van een eiland afzuigkap is groter, omdat het gemaakt is om open keukens geurvrij te krijgen.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.824 beoordelingen