The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Caitlin

3 tips voor een vaatwasser die stinkt

Op een vaatwasser die stinkt, zit niemand te wachten. Schraap daarom altijd het eten van je bord. Ook is het belangrijk dat je de filters regelmatig schoonmaakt. Als laatste is het handig om af en toe een spoelbeurt met reinigingsmiddel te doen, zodat alle leidingen ook goed schoon spoelen.

1. Schraap je borden leeg

borden leegschrapen vaatwasser

Het lijkt een open deur, maar schraap eerst alle etensresten van je borden voor je deze in de vaatwasser zet. Zo voorkom je dat stukken kip of macaroni in de vaatwasser blijven zitten. Je hoeft niet alle saus van je bord te spoelen, maar zorg dat alle grote stukken wel van je vaat zijn.

2. Reinig de filters

Vaatwasser filter reinigen

De filters zorgen ervoor dat er geen vuil in de pomp komt. Daarom is het belangrijk om deze regelmatig schoon te houden. Naast dat je het stinken voor bent, voorkom je ook dat de vaatwasser verstopt raakt. Het filter spoel je eenvoudig af onder de kraan. Blijft er nog wat vuil zitten? Gebruik dan een afwasborstel.

3. Gebruik reinigingsmiddel

Voor wasmachines en vaatwassers | Reinigingsmiddel | 200 gram
36,-
op voorraad

Het gebeurt soms dat er eten in de afvoer terechtkomt. Hier kom je zelf niet goed bij. Gebruik reinigingsmiddel speciaal voor vaatwassers om alle leidingen goed schoon te maken. Wanneer je dit elk jaar doet, voorkom je een opstapeling van vuil en stank.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.802 beoordelingen