The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lucinda

Hoe kies je een usb hub?

Wanneer je laptop of pc niet genoeg of niet de juiste usb poorten heeft om al jouw randapparatuur op aan te sluiten, breid je het aantal poorten gemakkelijk uit met een usb hub. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij jouw keuze voor een usb hub.

Usb hub kiezen

Usb hubs; op het eerste gezicht lijken ze allemaal op elkaar. Maar elke usb hub is anders en heeft zijn eigen functies en mogelijkheden. Stel jezelf bij het kiezen van een geschikte hub de volgende vragen:

  • Welke usb poorten heb je nodig?
  • Welke poorten heeft jouw laptop of pc?
  • Wil je een usb hub met voeding?
  • Wil je een usb hub met een netwerkpoort?

Welke usb poorten heb je nodig?

Usb poorten

Denk altijd na over het soort usb poorten dat je nodig hebt. Wil je alleen jouw usb A muis aansluiten, of wil je ook je usb C headset inpluggen? Pas jouw keuze daarop aan door bijvoorbeeld te gaan voor een usb hub met zowel usb A poorten als een usb C poort. Het aantal usb poorten op de hub is daarbij natuurlijk ook belangrijk; zorg dat er ruimte is voor al jouw randapparatuur.

Welke poort heeft jouw laptop of pc?

Aansluitingen laptop

Bekijk eerst de aansluiting op jouw pc of laptop. Heb je een usb C of usb A aansluiting? Stel jouw keuze voor een hub daarop af. Daarna kijk je naar de usb versie van jouw laptop of pc. Stel dat de laptop een usb A 3.0 versie heeft, dan wil je die snelheid natuurlijk niet verliezen aan een tragere usb 2.0 hub. Overweeg daarom altijd een usb hub met dezelfde usb versie als jouw laptop of pc.

Wil je een usb hub met voeding?

Usb hub met voeding

Een usb hub zonder voeding verdeelt alle energie vanuit de usb poort van de laptop of pc over de verschillende aangesloten apparaten. Dit is ongeveer 500 mA. Sluit je veel apparaten tegelijkertijd aan, dan kom je mogelijk stroom te kort voor alle poorten. Om dit te voorkomen, kies je voor een usb hub met voeding. Zo zorg je ervoor dat er genoeg stroom is voor alle apparaten: gemiddeld 500 mA per apparaat.

Wil je een usb hub met een netwerkpoort?

Usb hub met ethernet poort

Niet alle laptops hebben een poort om een netwerkkabel op aan te sluiten. Als je tóch bekabeld internet op je laptop wil, dan biedt een usb hub met een ethernet poort uitkomst. Zo heb je toegang tot een bekabelde netwerkverbinding en tegelijkertijd extra usb poorten tot je beschikking.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.768 beoordelingen