Geschreven door Marijn

Vergelijk de Samsung 8000 met de 7000 wasmachine

De Samsung 8000 en 7000 serie hebben elk hun eigen voordelen. Twijfel jij welke Samsung wasmachine je nodig hebt? In dit artikel leggen we de belangrijkste verschillen uit. Voor een wasmachine waarin je kleding extra schoon wordt, raden we je de 8000 serie aan.

Vergelijking Samsung 8000 en 7000 wasmachine

8000 serie 7000 serie
Quickdrive Ja: Q-Drum Ja: Q-Bubble
AI Wash Ja Nee
SuperSpeed: 39 minuten Ja Ja
EcoBubble Ja Ja
Hygiënisch stomen Ja Ja
AddWash Optioneel Optioneel
Autodose Optioneel Optioneel

8000 serie vs 7000 serie: verschil in sensoren

AI Wash

Samsung 8000 serie: AI Wash

Sommige modellen van de Samsung 8000 serie hebben een nieuwe technologie, namelijk AI Wash. Hiermee gebruikt de wasmachine 4 sensoren om het gewicht en de hoeveelheid water en wasmiddel te meten. De troebelheidssensor controleert ondertussen het vervuilingsniveau en voegt eventueel extra wasmiddel of spoeltijd toe. Zo weet je zeker dat je kleding na één wasbeurt schoon is.

Handmatig

Samsung 7000 serie: Handmatig

De Samsung 7000 serie heeft een reguliere sensor, die tijdens het spoelen controleert hoe troebel het spoelwater is. Op basis daarvan stelt de wasmachine het aantal en de duur van de spoelbeurten in. Wil je extra spoelbeurten of wasmiddel, dan stel je dit handmatig in.

8000 serie vs 7000 serie: verschil in QuickDrive techniek

Q-Drum techniek

Samsung 8000 serie: QuickDrive Q-Drum

Met de QuickDrive technologie was je jouw wasgoed 2 keer zo snel. De Samsung 8000 wasmachines gebruiken de Q-Drum techniek. Dit betekent dat er achter in de trommel een ronddraaiende plaat zit, die onafhankelijk mee beweegt. Hierdoor zorgt de wasmachine voor een krachtige wasbeurt die je kleding schoner maakt en langer mooi houdt. En het bespaart je tot 20% energie.

Q-Bubble

Samsung 7000 serie: QuickDrive Q-Bubble

De Samsung 7000 serie gebruikt de snelle QuickDrive technologie, maar dan met Q-Bubble. Het belangrijkste verschil vergeleken met de Q-drum technologie, zijn de extra watershots die tijdens de wasbeurt worden toegevoegd. Hierdoor creëert de wasmachine stevige bubbels, die je kleding diep en mild reinigen.

8000 vs 7000 serie: allebei hygiënisch

Allebei hygiënisch

Beide wasmachines gebruiken dezelfde technieken waarmee je je kleren goed schoon wast. Met EcoBubble perst de wasmachine het wasmiddel met water en lucht tot schuim. Hierdoor was je kleding ook op een lage temperatuur, zodat je kosten bespaart en je favoriete trui langer mooi blijft. Ook hebben beide series een wasprogramma waarmee je bacteriën en allergenen verwijdert, zoals dierenharen en pollen.

8000 vs 7000 serie: allebei dezelfde bediening

Allebei dezelfde bediening

Je bedient beide series via een app op je smartphone of tablet. Gebruik de AI Control om de wasmachine aan je wifi netwerk te koppelen, zodat je eenvoudig het wasprogramma kiest dat bij je past. Hierdoor sta je niet meer te tobben over welke instellingen je nodig hebt. Ook onthoudt de wasmachine je wasvoorkeuren, zodat je bij de volgende wasbeurt precies weet hoeveel spoelbeurten je voor jouw wollen trui gebruikt.

8000 vs 7000 serie: AddWash is optioneel

AddWash optioneel

Zowel bij de 8000 als de 7000 serie heb je keuze uit een model met AddWash. Dit is een extra klep in de deur, waarmee je op elk gewenst moment je vergeten was toevoegt. Ook als de trommel al draait. Zo wacht je T-shirt niet op de volgende wasbeurt. Let er wel op dat de AddWash niet standaard op de 8000 en 7000 modellen zit.

8000 vs 7000 serie: Autodose is optioneel

Autodose optioneel

Beide series hebben Autodose, waarmee het apparaat je wasmiddel en wasverzachter automatisch doseert. Hierdoor gebruik je nooit te veel of te weinig wasmiddel, waardoor je kleding minder snel slijt. De wasmachines hebben ook minder spoelbeurten nodig om het wasmiddel goed weg te spoelen. Zo verbruikt de machine niet meer water dan nodig.

Conclusie 8000 vs. 7000 serie

Wil je een wasmachine die echt alles uit handen neemt én tot 20% zuiniger is, kies dan voor de Samsung wasmachine van de 8000 serie. De series 8000 wasmachines zorgen voor een krachtige wasbeurt en houden je kleding langer mooi. Dankzij de 4 sensoren komt jouw wasgoed extra schoon uit de trommel, door extra spoelbeurten en wasmiddel toe te voegen. Bij de 7000 serie moet je dit handmatig toevoegen.

Marijn
Artikel van:
Marijn Wasmachinespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.921 beoordelingen