The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

De verschillen tussen de Epson Expression printers

De Epson Expression is een serie inkjet all-in-one printers die geschikt is voor thuisgebruik. Er zijn 3 types: Home, Photo en Premium. Hier zitten een aantal belangrijke verschillen tussen, zoals de toepassingen en cartridges. Op deze pagina leggen wij de verschillen verder uit, zodat jij weet welk type Expression bij jou past.

Vergelijking Epson Expression Home, Photo en Premium

Expression Home Expression Photo Expression Premium
Toepassing Printen van documenten Printen van foto's Printen van documenten en foto's
Aantal cartridges 4 6 5
Afdruksnelheid Niet snel Gemiddeld Snel
Fotopapier Nee Ja Ja
Randloos printen Nee Ja Ja
Scansnelheid Niet snel Niet snel Snel

Toepassing van printen

Epson Expression Home documenten

Epson Expression Home: documenten

De Home modellen zijn de standaard printers van de Expression series. Heb jij naast kopiëren en scannen geen extra’s nodig en print je af en toe een ticket of verslag uit, dan is Home de geschikte reeks voor jou. Home printers passen vooral bij de gemiddelde gebruiker die thuis wil printen wanneer dat een keer nodig is, zonder al die extra’s.

Epson Expression Photo foto's

Epson Expression Photo: foto's

De naam zegt het eigenlijk al: dit is dé printer als jij vooral foto’s print. De kracht van deze printer zit hem in het kraakhelder printen van jouw foto’s. Ben jij een hobbyist of een professioneel fotograaf? Dan print jij hier mooie foto’s mee uit. Let er wel op dat dit resultaat vooral zichtbaar is met het gebruik van fotopapier. Met de Photo printers print jij de mooiste foto’s van al jouw herinneringen.

Epson Expression Premium documenten foto's

Epson Expression Premium: documenten en foto's

Wil je niet kiezen tussen deze 2 types? Dan heb je ook nog de Premium printers. Deze modellen combineren de Home en Photo, zodat jij een zo veelzijdig mogelijke printer hebt. Met de Premium printers druk je zowel documenten als foto’s op de gewenste manier en kwaliteit af, waardoor je geen andere print services nodig hebt.

Aantal cartridges

Expression Home 4 cartridges

Epson Expression Home: 4 cartridges

De Home printers hebben 4 cartridges. Deze bestaan uit de standaard kleuren zwart, geel, cyaan en magenta. Het voordeel van de losse cartridges is dat je alleen degene vervangt die op is. Als je dus veel in zwart-wit print, dan vervang je vooral de zwarte cartridge.

Expression Photo 6 cartridges

Epson Expression Photo: 6 cartridges

De Photo modellen zijn het best voor het printen van foto’s en dat komt mede door het aantal cartridges. Dit zijn er namelijk 6. Naast de 4 standaard kleuren zit er ook licht cyaan en licht magenta bij. De kleuren op de print krijgen hierdoor betere contrasten.

Expression Premium 5 cartridges

Epson Expression Premium: 5 cartridges

Bij de Premium modellen passen er 5 cartridges in de houder. In plaats van de extra lichtere kleuren, hebben de Premium printers een foto zwarte cartridge. Bij het zwart-wit printen van documenten gebruik je alleen de zwarte cartridge, maar bij foto’s en illustraties voegt fotozwart extra zwarttinten toe.

Afdruksnelheid

Expression Home minder snel

Epson Expression Home: niet snel

De afdruksnelheid bij de Home printers is niet snel. Over het algemeen maakt dat ook niet uit wanneer je wat losse documenten print. Voor een bioscoopkaartje is de snelheid niet belangrijk, maar wanneer je toch een schoolverslag print, dan heb je iets meer geduld nodig.

Expression Photo gemiddeld snel

Epson Expression Photo: gemiddeld

Het is niet gek dat de printsnelheid bij de Photo printers niet het snelst is. Het printen van foto’s duurt langer dan normale tekstbestanden. De snelheid is hierin ook minder belangrijk dan de kwaliteit. Snel printen is voor de fotografen dan ook geen grote eis.

Expression Premium snel

Epson Expression Premium: snel

Premium doet zijn naam eer aan als het om de afdruksnelheid gaat. Deze modellen uit de Expression reeks printen het snelst jouw documenten uit. De uitkomst is dat alles er scherp en professioneel uitziet. Dat is ideaal voor bijvoorbeeld belangrijke rapporten waarin infographics en pictogrammen een groot onderdeel zijn.

Conclusie

3 printer soorten binnen een serie zorgen ook voor 3 verschillende doelgroepen. Maak je af en toe een print zonder te veel illustraties? Dan is de Home printer ideaal voor jou. Wanneer je graag mooie foto’s print en documenten afdrukt met veel illustraties, kies dan 1 van de Photo printers. Tot slot is er voor de premium gebruikers ook de echte Premium lijn, waardoor je alle soorten documenten en afbeeldingen thuis print.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.164 beoordelingen