The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Drie redenen om te kiezen voor elektrisch poetsen

'Is een elektrische tandenborstel echt beter?' Die vraag krijgen we regelmatig. Laten we dan nu voor eens en voor altijd het verlossende antwoord geven: ja, elektrisch poetsen is veel beter voor je. Waarom? Wij geven je de 3 belangrijkste redenen.

Reden 1: omdat je veel meer tandplak weghaalt

Tandplak verwijderen met een roterende tandenborstel

Als je je tanden poetst met een elektrische tandenborstel, maak je in 1 poetsbeurt net zoveel poetsbewegingen als je met een handtandenborstel in een maand doet. Ga dus maar na hoeveel extra tandplak je weghaalt in diezelfde poetsbeurt. En hoe meer tandplak je weghaalt, hoe minder kans je loopt dat het verkalkt tot tandsteen. Je voorkomt zo nare mondproblemen, zoals gaatjes of ontstoken tandvlees.

Reden 2: omdat het veiliger is voor je tanden en tandvlees

Tanden poetsen met Philips Sonicare

Kijk uit voor terugtrekkend tandvlees

Als je handmatig poetst, heb je al gauw de neiging om te hard te poetsen. Vooral voor je tandvlees is dit schadelijk. Naast het feit dat je het tandvlees kan beschadigen, kan het als reactie gaan terugtrekken. En als tandvlees terugtrekt, komt je tandbeen bloot komt te liggen. Dit vergroot de kans op ontstekingen die op den duur leiden tot parodontitis.

Poetsdruksensor van Oral-B

Poetsdruksensor

De betere tandenborstels beschikken over een druksensor. Die sensor waarschuwt je als je te hard poetst. Een druksensor kan zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn. Zo laat een zichtbare sensor een ledring oplichten en zorgt een onzichtbare druksensor er voor dat de rotatie- en pulseersnelheid wordt verlaagd op het moment dat je te hard tekeer gaat.

Reden 3: omdat je dan wél lang genoeg poetst

Poetsen met de Oral-B Genius tandenborstel

Veel mensen die met een handtandenborstel poetsen, maken nauwelijks de aanbevolen 2 minuten vol. Zonde, want als je korter dan 2 minuten poetst haal je veel minder tandplak weg. Het handige aan elektrische tandenborstels is dat ze beschikken over een timer. Die geeft je een seintje als je lang genoeg hebt gepoetst. Daarnaast beschikken de betere tandenborstels over een intervaltimer die ook nog eens aangeeft wanneer je een andere zone in je mond moet poetsen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Gaby
Artikel van:
Gaby Tandenborstel specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.074 beoordelingen