The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Bonne

Waarom je een OLED tv wilt

Je staat voor een levensbepalende keuze: to OLED or not to OLED? Ik kan het me voorstellen dat je die afweging wat aandacht wilt geven, want een OLED tv is geen kleine aanschaf. In dit artikel lees je 4 redenen waarom je voor een OLED tv zou moeten kiezen.

1. De beeldkwaliteit

OLED tv beeldkwaliteit

Echt waar. Ik zou je het beeld eigenlijk in het echt willen laten zien, want dat is het sterkste argument vóór een OLED televisie. Alles dat je erop bekijkt is mooier dan op een normale tv. Dat komt omdat het een andere beeldtechniek is. Een OLED tv stuurt de helderheid en de kleur van elk beeldpuntje apart aan. Je favoriete films, series en televisieprogramma's spatten daardoor met rijke kleuren en een haarscherp beeld van het scherm. Vooral bij donkere scènes zie je wat een OLED écht kan. Je mist geen enkel detail meer.

2. Het ontwerp

OLED tv ontwerp

Een tv is misschien niet het meest opmerkelijke item in je woonkamer qua design. Met een OLED tv is dat anders. Het slanke design, met een scherm van slechts enkele millimeters dun, is een opvallende toevoeging aan je interieur. Zo heeft LG hoogwaardige materialen als metaal en glas verwerkt in de toestellen. Bij sommige tv's is het OLED paneel op een dunne glasplaat bevestigd, waardoor het scherm geen rand lijkt te hebben. Dat ziet er niet alleen bijzonder uit, het scherm lijkt er groter door.

3. Het gebruiksgemak

OLED tv gebruiksgemak

Televisiekijken doe je allang niet meer alleen naar het aanbod uit de tv gids. Nee, je kijkt naar films en series via Netflix, streamt video's met YouTube of kijkt gemiste uitzendingen terug. Met OLED televisies heb je al die functies binnen handbereik. Deze premium televisies zijn uitgerust met de beste smart besturingssystemen. Dit staat garant voor een overzichtelijk hoofdmenu, een snelle navigatie en een groot en continu groeiend aantal apps.

4. Klaar voor de toekomst

OLED tv klaar voor de toekomst

Met een OLED tv kun je de hele wereld aan. Tenminste, op het gebied van beeldtechnieken. Bijna alle toestellen hebben een Ultra HD beeldresolutie, voor haarscherpe films en series. Je kunt met elke OLED tv HDR films en series bekijken. Het 10 bit paneel laat meer dan een miljard kleurtinten zien. Daardoor zie je met HDR beelden veel meer details in lichte en donkere gedeelten van het scherm. De toestellen zijn bovendien geschikt voor zowel HDR10 als Dolby Vision, waardoor ze raad weten met de belangrijkste bronnen van HDR content.

Conclusie

Waarom wil je een OLED televisie? Omdat je iets écht anders wilt zien op tv. De OLED techniek geeft je op alle gebieden een andere kijkervaring dan je gewend bent. Door het slanke ontwerp is de tv een opvallende verschijning in je woonkamer. De smart functies zijn gemakkelijk te bedienen. Als kers op de taart ondersteunt een OLED tv de nieuwste beeldtechnieken. De beslissing voor een nieuwe televisie maak je echter vaak niet alleen. Moet je je vrouw of man overtuigen van het kopen van een OLED televisie, of wil je meer weten over de techniek? In deze artikelen help ik je een handje.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Bonne
Artikel van:
Bonne Televisie specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.297 beoordelingen