The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Rowan

Wandschouw afzuigkap kopen: waar op letten

De wandschouw afzuigkap is de meest populaire afzuigkap en is er in verschillende soorten. Bij het kopen van een wandschouwkap let je onder meer op de afmetingen en het type afzuigsysteem. In dit artikel lees je waar je precies rekening mee moet houden.

Muur

Wanschouw afzuigkap

Een wandschouw afzuigkap monteer je direct op de muur en is er in 3 uitvoeringen: standaard, schuin en plat. Hierdoor kies jij een wandschouw die het beste bij de stijl en indeling van je keuken past. Welk wandschouw model je ook kiest; zorg er altijd voor dat je een muur hebt waar de kap op past.

Afzuigsysteem

Afzuigsysteem wandschouw afzuigkap

Voor je een wandschouw afzuigkap kiest, is het belangrijk om te weten welk afzuigsysteem je thuis hebt. Je kan bijvoorbeeld een afvoersysteem naar buiten of een centraal afzuigsysteem hebben. Heb je dit allebei niet, kies dan voor een kap met recirculatie. Hierbij filtert de afzuigkap de lucht uit jouw keuken en blaast de schone lucht weer de kamer in.

Standaard wandschouw

Standaard wandschouw afzuigkap

De meest voorkomende wandschouw afzuigkap is een standaard schouwkap. Deze kap is breed van onderen en loopt naar boven toe steeds smaller. Dit type afzuigkap zie je in de meeste huishoudens terug en is dan ook de meest standaard uitvoering.

Schuine wandkap

Schuine wandkap afzuigkap

Met een schuine afzuigkap heb je meer ruimte in je keuken. Je hoeft daarom niet bang te zijn dat je je hoofd stoot. De kap hangt niet recht boven je fornuis, maar loopt diagonaal naar boven. Qua vorm is dit type te vergelijken met een tv.

Platte wandkap

Platte wandschouwkap afzuigkap

Een platte wandschouwkap is vlak aan de bovenkant en heeft een rechthoekige vorm. Dit strakke model is handig wanneer je keukenspullen op je afzuigkap wilt zetten. Hierdoor kan je snel bij je kruidenpotjes en hoef je niet naar je tijm of basilicum te zoeken.

Afmetingen

Wandschouw afzuigkap keuken

Bij het kiezen van de juiste wandschouw afzuigkap is het belangrijk om goed op de afmetingen te letten. Een wandschouw is er in verschillende maten. Je hebt keuze uit een breedte van 60, 70, 80 en 90 cm. Bij voorkeur is de afzuigkap minimaal net zo breed als je kookplaat.

Installeren

Wandschouw afzuigkap licht

Om je wandschouw afzuigkap te installeren, heb je het juiste gereedschap en een extra paar handen nodig. Voor de montage dien je een hartlijn op de muur te tekenen en te markeren waar je moet boren. Na het boren van de gaten hang je de afzuigkap op. Monteer de afvoerbuis en de schouw en je bent klaar.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.119 beoordelingen