The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Rowan

Wat is het verschil tussen een was-droogcombinatie en een setje?

Of je een was-droogcombinatie of een wasmachine en wasdroger apart koopt, hangt ervan af hoeveel ruimte jij thuis hebt. Een setje losse apparaten neemt wat meer plek in, maar heeft meer droogcapaciteit, is energiezuiniger en sneller. Om jou op weg te helpen, vind je hier de belangrijkste verschillen tussen een was-droogcombinatie en een wasmachine en wasdroger apart.

Verschillen

Was-droogcombinatie Wasmachine en wasdroger apart
Neemt weinig plek in beslag Ja Nee
Evenveel drogen als wassen Nee Ja
Bespaart energie Nee Ja
Snel wassen en drogen Nee Ja

Voordelen

Wasdroogcombinatie in badkamer

Was-droogcombinatie: neemt weinig plek in beslag

Een was-droogcombinatie is een wasmachine en wasdroger ineen, dus je was-droogcombi heeft relatief weinig plek nodig. Handig als je een kleine woning hebt en er beslist geen ruimte is om 2 losse apparaten neer te zetten. Aangezien je met een was-droogcombinatie maar één apparaat nodig hebt, is dit goedkoper in de aanschaf en hoef je je natte was niet van de wasmachine naar de wasdroger te brengen.

Wasmachine en wasdroger set

Wasmachine en droger apart: verbruikt minder energie

Als je een wasmachine en wasdroger met hetzelfde vulgewicht koopt, droog je je natte was in één keer. Hierdoor hoef jij niet nog een deel van je was apart te drogen. Hoewel een setje duurder is in de aanschaf, zijn de energiekosten fors lager dan bij een was-droogcombinatie. Op lange termijn bespaar je dus geld. Ook fijn is dat je met losse apparaten sneller over schone en droge kleding beschikt.

Nadelen

Was-droogcombinatie met was ernaast

Was-droogcombinatie: niet energiezuinig en minder drogen

Een was-droogcombinatie heeft minder droogcapaciteit dan wascapaciteit. Hierdoor hang je een deel van je natte was op een waslijn te drogen. Wil je dit niet? Dan ben je genoodzaakt om minder wasgoed in de trommel te doen. Een ander nadeel is dat het energieverbruik van een was-droogcombinatie fors hoger is dan het verbruik van een wasmachine en wasdroger apart. Bovendien duurt het wassen en drogen langer.

Wasmachine en wasdroger set

Wasmachine en droger apart: neemt meer plek in beslag

Hoewel een was- en droogset meer voordelen dan nadelen heeft, is er een opvallend nadeel te noemen. Namelijk dat een losse wasmachine en wasdroger meer plek in beslag nemen. Gelukkig is dit slim op te lossen door met behulp van een stapelkit de wasdroger op de wasmachine te zetten. De ruimte waarin je het setje plaatst, moet dan natuurlijk wel hoog genoeg zijn.

Verschil in energiekosten

Was-droogcombinatie (8 kilo wassen / 5 kilo drogen) Wasmachine (C) en droger (A+++) - beide 8 kilo
Energieverbruik per jaar 1.070 kWh 314 kWh
Energiekosten per jaar € 246,10 € 72,22

Wat moet ik kiezen?

Wil je energiezuinig wassen en drogen en liefst zoveel mogelijk in één keer? Neem dan een wasmachine en wasdroger apart. Wil je ruimte besparen? Kies dan een was-droogcombinatie. Houd er wel rekening mee dat deze fors meer energie verbruikt en niet alles in één keer droogt. Met een losse wasmachine en droger bespaar je ruimte met behulp van een tussenstuk. Zo stapel je beide apparaten veilig op elkaar.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen